FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najavljene mjere protiv nezaposlenosti

BERLIN, 17. ožujka 2005. (Hina) - Njemački kancelar Gerhard Schroedernajavio je u četvrtak u redovitom vladinu izvješću pred Bundestagom čitav niz mjera za gospodarstvo kojima je cilj smanjiti rekordnunezaposlenost u Njemačkoj. Po najnovijim statističkim podacimatrenutačno je nezaposleno 5,2 milijuna ljudi.
BERLIN, 17. ožujka 2005. (Hina) - Njemački kancelar Gerhard Schroeder najavio je u četvrtak u redovitom vladinu izvješću pred Bundestagom čitav niz mjera za gospodarstvo kojima je cilj smanjiti rekordnu nezaposlenost u Njemačkoj. Po najnovijim statističkim podacima trenutačno je nezaposleno 5,2 milijuna ljudi.

Njemački kancelar najavio je smanjenje poreza za veće i srednje poduzetništvo. Vlada će nadalje u sljedeće dvije godine uložiti dodatne četiri milijarde eura u poboljšanje prometne infrastrukture. Istodobno bi ukidanjem sporne subvencije privatne stanogradnje bilo ušteđeno 6 do 8 milijardi eura godišnje i taj novac uložio bi se u obrazovanje i znanost. Najavljena je i provedba plana za suzbijanje birokracije.

Schroeder je podsjetio na paket reformi socijalnog sustava pod nazivom Agenda 2010., pokrenut prije dvije godine, koji unatoč poteškoćama pokazuje svoje prve pozitivne rezultate.

Schroeder je tijekom govora višestruko apelirao na oporbu da prihvati reformske prijedloge vlade te da s obzirom na više od pet milijuna nezaposlenih prebrodi stranačko taktiziranje. Ja sam spreman za zajednički rad i nadam se da je ovo samo početak, zaključio je Schroeder.

Predstavnici oporbe kritizirali su Schroederove prijedloge kao nedostatne ali su istodobno najavili "konstruktivnu suradnju".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙