FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Njemačkoj manjka visokoobrazovanih informatičkih stručnjaka

HANOVER, 10. ožujka 2005. (Hina/Dpa) - Njemačka se suočava snedostatkom visoko obrazovanih djelatnika za područje informatičketehnologije, upozorila je jedna industrijska grupa.
HANOVER, 10. ožujka 2005. (Hina/Dpa) - Njemačka se suočava s nedostatkom visoko obrazovanih djelatnika za područje informatičke tehnologije, upozorila je jedna industrijska grupa.

U usporedbi s ostatkom Europe, Njemačka zaostaje za Irskom, Francuskom, Španjolskom, Velikom Britanijom i Litvom, rekao je Willi Fuchhs, direktor Njemačke federacije inženjera VDI uoči otvaranja najvećeg svjetskog sajma informatičke tehnologije CeBIT.

Broj visokoobrazovanih Nijemaca s područja tehnike, znanosti, informatičke tehnologije i matematike u ozbiljnom je padu.

Fuchs tvrdi da je takav trend kočnica gospodarskom razvoju te da bi u konačnici Njemačka mogla postati loše mjesto za pokretanje poslovanja i zaostati za ostalim europskim zemljama u IT industriji.

Pozvao je stoga njemačke škole da u svoje programe uvrste više tehničkih vještina umjesto da se pretežno koncentriraju na akademske predmete.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙