FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SCG: Ministar poziva haške optuženike na predaju

BEOGRAD,16. ožujka(Hina) - Srbijanski ministar državne uprave i lokalnesamouprave Zoran Lončar pozvao je u srijedu haške optuženike, generaleNebojšu Pavkovića i Sretena Lukića, da se predaju Haškom sudu.
BEOGRAD,16. ožujka(Hina) - Srbijanski ministar državne uprave i lokalne samouprave Zoran Lončar pozvao je u srijedu haške optuženike, generale Nebojšu Pavkovića i Sretena Lukića, da se predaju Haškom sudu.

"To je u njihovu najboljem interesu, ali i u interesu Srbije, i uvjeren sam da oni neće propustiti ovu priliku i dopustiti da se zbog njih država nađe u ulozi taoca", izjavio je Lončar na konferenciji za novinare. Dodao je da Lukić i Pavković "kao oficiri koji su bili na vrlo visokim položajima bolje od drugih građana znaju da se zakon u svakoj državi mora poštivati".

Haški optuženici Lukić i Pavković optuženi su za zločine na Kosovu 1999. godine. Vladimir Lazarević, optužen po istoj optužnici, nedavno je dragovoljno otputovao u Den Haag, a četvrti optuženik Vlastimir Đorđević navodno se nalazi u Rusiji, nakon što je zemlju napustio ubrzo poslije smjene režima Slobodana Miloševića potkraj 2000. godine.

Više državnih dužnosnika posljednjih je dana upozorilo da bi se haški optuženici koji se nalaze u Srbiji morali predati do kraja ožujka, kako bi državna zajednica Srbija i Crna Gora dobila pozitivnu Studiju o izvedivosti za pridruživanje Europskoj uniji.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙