FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Srbija: Optuženi general Miletić dobrovoljno odlazi u Haag

BEOGRAD,25. veljače(Hina) - Bivši oficir Vojske Republike Srpskegeneral Radivoj Miletić, pred Haaškim sudom optužen za zločine nadMuslimanima u Srebrenici i Žepi, odlučio se dobrovoljno predatiHaaškom sudu, priopćila je u petak Vlada Srbije.
BEOGRAD,25. veljače(Hina) - Bivši oficir Vojske Republike Srpske general Radivoj Miletić, pred Haaškim sudom optužen za zločine nad Muslimanima u Srebrenici i Žepi, odlučio se dobrovoljno predati Haaškom sudu, priopćila je u petak Vlada Srbije.

U priopćenju se navodi da je Miletić - jednako kao optuženi Milan Gvero prošloga tjedna - odluku donio nakon razgovora s ministrom pravosuđa Srbije Zoranom Stojkovićem, a da će Vlada Srbije dati potrebna jamstva optuženom da bude na slobodi do početka suđenja, kao i pomoć njegovoj obitelji.

Optuženi Miletić, dodaje se u priopćenju, odluku je donio "jer smatra da je to u najboljem interesu države i njegove obitelji".

Optuženi Miletić će u Den Haag otputovati u ponedjeljak, 28. veljače, najavila je Vlada Srbije.

Međunarodni kazneni sud u Den Haagu otpečatio je u četvrtak haašku optužnicu protiv Milana Gvere, kojom njemu i bivšem oficiru Vojske Republike Srpske Radivoju Miletiću na teret stavlja zločine nad Muslimanima u zaštićenim zonama Srebrenici i Žepi 1995. godine. Optužnica ih u pet točaka tereti za ubojstva, progon na rasnoj, vjerskoj i političkoj osnovi, prisilno premještanje i deportaciju stanovništva.

Na istoj optužnici nalazi se još jedna osoba čije ime nije službeno objavljeno, a pretpostavlja se da je riječ o generalu Vojske Republike Srpske Zdravku Tolimiru.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙