FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

MUP opovrgnuo navode Hrvatskog centra P.E.N.-a o policijskom uhođenju novinara

ZAGREB, 16. veljače 2005. (Hina) - Ministarstvo unutarnjih poslovanajodlučnije je opovrgnulo današnje navode Hrvatskoga centra P.E.N.-ao "policijskom uhođenju novinara, njihovu zastrašivanju, pokušajuograničavanja slobode riječi, slobode novinara i osnovnih građanskihsloboda".
ZAGREB, 16. veljače 2005. (Hina) - Ministarstvo unutarnjih poslova najodlučnije je opovrgnulo današnje navode Hrvatskoga centra P.E.N.-a o "policijskom uhođenju novinara, njihovu zastrašivanju, pokušaju ograničavanja slobode riječi, slobode novinara i osnovnih građanskih sloboda".

"Autor priopćenja, očito nepoznavanjem sustava ili slučajnom 'zabunom', u javnosti nastoji stvoriti opasan dojam o Hrvatskoj kao policijskoj državi", priopćio je glasnogovornik MUP-a Zlatko Mehun.

Podsjetivši kako hrvatska policija svoje djelovanje i postupanje temelji na Ustavu, Zakonu o policiji i drugim zakonskim propisima, skrbeći prvenstveno za sigurnost i štiteći imovinu hrvatskih građana, Mehun u priopćenju napominje kako je policijsko djelovanje u današnjoj Hrvatskoj zakonski i suštinski odvojeno od djelovanja sigurnosnih i obavještajnih službi na koje se, kako dodaje, vjerojatno odnosi priopćenje P.E.N.-a.

"Prozivajući policiju kako uhodi novinare stječe se dojam i o nezakonitu radu Ravnateljstva policije i MUP-a RH u cjelini, što ne odgovara istini. Stoga od predsjednika Hrvatskoga centra P.E.N.-a, kao intelektualca i čovjeka koji bi trebao poznavati temelje društvenog sustava u kojem živi, Ministarstvo unutarnjih poslova i Ravnateljstvo policije očekuju javnu ispriku i demanti priopćenja koje je danas objavljeno", kaže u priopćenju glasnogovornik MUP-a Zlatko Mehun.

Hrvatski centar P.E.N.-a danas je Hini dostavio priopćenje, u kojem najoštrije osuđuje ponašanje hrvatske politike i lakoću kojom se tolerira policijsko uhođenje novinara, njihovo zastrašivanje, pokušaj ograničavanja slobode riječi, slobode novinara i osnovnih građanskih sloboda, koje je potpisao predsjednik Zvonko Maković.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙