FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Nautički proizvođači i ZV potpisali Ugovor o suradnji

ZAGREB, 23. veljače 2005. (Hina) - Udruga hrvatskih nautičkihproizvođača i Zagrebački velesajam (ZV) potpisali su dans u sklopu 14.međunarodnog sajma sporta i nautike Sporazum o dugoročnoj suradnji,kojim članovi te udruge/proizvođači stječu određene povlasticeprilikom velesajamskih nastupa te se obvezuju da će ZV koristiti zainauguraciju svojih novih proizvoda i prezentacija.
ZAGREB, 23. veljače 2005. (Hina) - Udruga hrvatskih nautičkih proizvođača i Zagrebački velesajam (ZV) potpisali su dans u sklopu 14. međunarodnog sajma sporta i nautike Sporazum o dugoročnoj suradnji, kojim članovi te udruge/proizvođači stječu određene povlastice prilikom velesajamskih nastupa te se obvezuju da će ZV koristiti za inauguraciju svojih novih proizvoda i prezentacija.

Ugovor su na ZV-u potpisali njegov direktor Davorin Spevec i predsjednik Udruge Romano Pičuljan, a potpisivanju je prisustvovao i ministar mora, turizma, prometa i razvitka Božidar Kalmeta, koji je danas i otvorio sajam sporta i nautike.

Udruga hrvatskih nautičkih proizvođača osnovana je 1998. upravo na ZV-u, od kada redovito surađuje sa ZV-om sudjelujući u suorganizaciji sajma sporta i nautike.

Od ondašnjih (1998.) svega nekoliko proizvođača zanemarive proizvodnje udruga je tijekom proteklih sedam godina, kako je kazao njen dopredsjednik Hrvoje Matutinović, izrasla u respektabilnu udrugu koja danas okuplja 40-ak proizvođača.

Njihovi proizvodi, plovila i prateća nautička oprema, dobivaju, kazao je Matutinović, priznanja i nagrade na nautičkim sajmovima diljem svijeta, uslijed čega i potražnja za hrvatskim nautičkim proizvodima bilježi stalan rast.

Ističe i da je ta udruga prošle godine na Kongresu međunarodne organizacije proizvođača-ICOMIA 2004., na kojem su bili okupljeni proizvođači iz 23 zemlje svijeta, primljena u punopravno članstvo.

Ovogodišnji 14. međunarodni sajam sporta i nautike na ZV-u odražava se do 27. veljače, a svoju sportsku i nautičku ponudu predstavlja 350 domaćih i inozemnih izlagača. U nautičkom segmentu najveću pažnju posjetitelja i struke privlači izloženih 200 raznih plovila (jahti, brodica, čamaca i drugih), od kojih je oko 50 posto domaće proizvodnje.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙