FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Rijeka: Sajam "Nautica" od 16. do 20 ožujka

RIJEKA, 1. ožujka 2005. (Hina) - Međunarodni sajam nautike, sporta itehničke kulture "Nautica 2005." na kojem se očekuje oko 200 izlagača,održat će se na gatovima u središtu Rijeke te na brodu "Liburnija" od16. do 20. ožujka, najavljeno je danas na konferenciji za novinareRiječkog sajma.
RIJEKA, 1. ožujka 2005. (Hina) - Međunarodni sajam nautike, sporta i tehničke kulture "Nautica 2005." na kojem se očekuje oko 200 izlagača, održat će se na gatovima u središtu Rijeke te na brodu "Liburnija" od 16. do 20. ožujka, najavljeno je danas na konferenciji za novinare Riječkog sajma.

Na površini od oko 12.000 četvornih metara domaći i inozemni proizvođači predstavit će ukupno oko 110 plovila, od toga oko 70 u moru.

Na sajmu će biti izloženi unutrašnji i izvanbrodski motori te oprema za plovila - satelitska navigacija, kormilarski uređaji, elektronika, jedra, boje i lakovi, smole te pribor za ribolov, nautička odjeća i obuća, oprema za razonodu.

Izložba inovacija u pomorstvu i nautičkom turizmu tradicionalni je dio sajma na kojem će se ove godine predstaviti pedesetak hrvatskih inovatora.

Novost ovogodišnjeg sajma je predstavljanje tzv. ekstremnih sportova - padobranstva, alpinizma sa sportskim penjanjem, brdskog biciklizma, ekstremnog ronjenja na dah i streljaštva.

U sklopu sportskog programa predviđeno je i 2. državno prvenstvo u izradi čvorova.

Talijanski, slovenski i hrvatski modelari i maketari priređuju izložbu maketa i modela brodova s oko 150 izložaka, a pripremljena je i izložba fotografija flore i faune jadranskog podmorja.

Za vrijeme održavanja sajma u salonima broda "Liburnija" bit će održani stručni skupovi i okrugli stolovi o pomorskom dobru, Hrvatskoj pomorskoj straži (dobrovoljna pomorska udruga iz Splita), ronjenju na dah te zaštiti industrijskog vlasništva.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙