FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Strani menadžeri za posrnula kineska državna poduzeća

PEKING, 16. ožujka 2005. (Hina/AFP) - Kina bi mogla proširiti svojupotragu za menadžerima posrnulih velikih državnih poduzeća i nainozemstvo.
PEKING, 16. ožujka 2005. (Hina/AFP) - Kina bi mogla proširiti svoju potragu za menadžerima posrnulih velikih državnih poduzeća i na inozemstvo.

Moćna državna Komisija za nadzor i upravljanje državnom imovinom koja upravlja sa 177 velikih kineskih državnih poduzeća najavila je da će ove godine vjerojatno pokrenuti veliku kampanju u potrazi za menadžerima.

Dvije slične kampanje pokrenute su i 2003. i 2004. a rezultirale su temeljitom reformom uprave u 28 velikih državnih poduzeća, uključujući i mobilnog operatera China Unicom i proizvođača aluminija Chinalco.

"Komisija je tražila izvršne i financijske direktore širom svijeta i postigla je potpun uspjeh", objavljeno je u službenom priopćenju u osvrtu na ranije kampanje.

Ta je tvrdnja možda ipak malo pretjerana budući da je državni list China Daily u srijedu izvijestio da nakon spomenute dvije kampanje nije zaposlen nijedan stranac.

Donedavno su kineske vlasti izravno imenovale menadžere velikih državnih poduzeća a većina njih i dalje bira svoje čelnike iz vlastitih redova.

No, trebali bi proširiti svoje vidike i uvesti mjere naprednog upravljanja ljudskim resursima kako bi dobile tražene talente, prenosi kineski list navode iz okružnog pisma Komisije.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙