FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Crveni mravi prijete Kini

PEKING, 13. ožujka 2005. (Hina/Reuters) - Usporedo s važnim pitanjimakao što su antisecesijski zakon i promjene na vrhu vlasti, kineskiparlament bavi se i prijetnjom invazije crvenih mrava.
PEKING, 13. ožujka 2005. (Hina/Reuters) - Usporedo s važnim pitanjima kao što su antisecesijski zakon i promjene na vrhu vlasti, kineski parlament bavi se i prijetnjom invazije crvenih mrava.

Riječ je o mravima čiji vatreni ugriz može biti koban za ljude.

Od kada su u siječnju pronađeni na južnom području Hong Konga traje borba da se zaustavi njihovo napredovanje. U međuvremenu su se ti insekti proširili na sjever u obližnju provinciju Guangdong.

Trebaju se poduzeti hitne, učinkovite mjere kako bi se zaustavio prodor crvenih mrava na sjever Kine, gdje se nalazi glavni grad Peking, objavila je kineska novinska agencija Xinhua, citirajući izjavu kineskog parlamentarca.

"Crveni vatreni mravi mogu izazvati ogromne štete na usjevima i električnim kabelima", kazao je Zhang Zhongning, znanstvenik s Instituta zoologije kineske Akademije znanosti.

Ministar poljoprivrede te je mrave proglasio jednim od najgorih štetočina, ustvrdivši kako su nužne hitne mjere za zaustavljanje njihove invazije.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙