FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Srbija privatizirala 1.400 državnih poduzeća

BEOGRAD, 7. ožujka 2005. (Hina/APA) - U Srbiji je u razdoblju od 2001.privatizirano 1.406 državnih poduzeća čime se u državnu blagajnu sliloukupno 1,5 milijardi eura, prenose lokalni mediji riječi direktorasrpske agencije za privatizaciju Miodraga Đorđevića.
BEOGRAD, 7. ožujka 2005. (Hina/APA) - U Srbiji je u razdoblju od 2001. privatizirano 1.406 državnih poduzeća čime se u državnu blagajnu slilo ukupno 1,5 milijardi eura, prenose lokalni mediji riječi direktora srpske agencije za privatizaciju Miodraga Đorđevića.

Na prodaju je ponuđeno još oko 1500 državnih poduzeća ali se ne očekuje veliko zanimanje inozemnih ulagača budući da je uglavnom riječ o jako zaduženim i zastarjelim poduzećima, kazao je Đorđević za beogradske "Večernje novosti".

Udio inozemnih kupaca u dosadašnjim procesima privatizacije bio je prilični nizak i iznosio je tek pet posto ali je na te ulagače otpalo oko 60 posto prihoda od prodaje poduzeća. To znači da su najbolja bivša državna poduzeća sada u vlasništvu stranaca.

U 2005. najavljena je prodaja još oko 500 poduzeća ali je u prva dva mjeseca samo 31 poduzeće dobilo novog vlasnika.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙