FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Slovenski ministar financija zabrinut zbog bijegam kapitala

LJUBLJANA,15. ožujka 2005.(Hina) - Slovenski ministar financija AndrejBajuk najavio je u utorak stimulativnije mjere za domaće investitorekoji žele ulagati kapital u državna poduzeća.
LJUBLJANA,15. ožujka 2005.(Hina) - Slovenski ministar financija Andrej Bajuk najavio je u utorak stimulativnije mjere za domaće investitore koji žele ulagati kapital u državna poduzeća.

"Zauzimamo se da dionice što više državnih poduzeća dođu na organizirano tržište iako nećemo zahtijevati da kotiraju na burzi", rekao je Bajuk govoreći na otvaranju 11. Burzovnog fokusa u Ljubljani, dodajući da će se i dalje razvijati tržište kapitala, te jačati kontrolna uloga državne Agencije za vrijednosne papire.

"Ako želimo da slovenski kapital ne bježi na jug, potrebno je u Sloveniji stvoriti bolje uvjete, a to znači jaču sigurnost i više prinose", rekao je Bajuk.

Česta je ocjena poslovnih analitičara da je prošlo vrijeme velikih profita od investicija u dionice i vrijednosne papire u Sloveniji, te da se špekulativnim kapitalom može više postići na "južnim" burzama. To je u Sloveniji obično oznaka za ostale države nastale na području bivše Jugoslavije iako ima i slučajeva bijega tajkunskog kapitala u prekomorske off-shore zone.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙