FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DP: Kriminalna prošlost generala Gotovine iznenađenje za hrvatske političare

BEOGRAD,20. veljače(Hina) - Beogradska "Politika" od nedjelje, u tekstupod naslovom "General gubi aureolu", piše o kriminalnoj prošlostigenerala Ante Gotovine, konstatirajući da su "najnoviji detalji okriminalnoj prošlosti generala iznenađenje za hrvatske političare iakoje o tome domaći tisak i ranije pisao".
BEOGRAD,20. veljače(Hina) - Beogradska "Politika" od nedjelje, u tekstu pod naslovom "General gubi aureolu", piše o kriminalnoj prošlosti generala Ante Gotovine, konstatirajući da su "najnoviji detalji o kriminalnoj prošlosti generala iznenađenje za hrvatske političare iako je o tome domaći tisak i ranije pisao".

"Hrvatska haška sapunica zvana slučaj Gotovina, koja se razvlači još od svibnja 2001. godine, kad je Haško tužiteljstvo protiv njega podiglo optužnicu zbog ratnih zločina počinjenih za vrijeme vojne akcije Oluja, a on nestao sve do danas, pretvorila se u svojevrsnu kost u grlu hrvatske državne politike, koja ovu zemlju izravno sprječava da prijeđe i posljednji (ali najvažniji) prag na ulasku u Europsku uniju", piše list.

"Problem je toliko otežao da se sada traže svi načini kako bi se prebrodio, a jedan od bitnih na tom putu jest, po svemu sudeći, i skidanje aureole uzvišenog nacionalnog junaka koji je oko Gotovine isplela višegodišnja domaća ratna propaganda", piše list i dodaje da su osude Gotovine u Francuskoj, što ih je objavio Jutarnji list, "izazvale iznenađenje u Hrvatskoj, a svi istaknutiji bivši i sadašnji državni dužnosnici ujednačeno tvrde kako pojma nisu imali o tome".

"Paradoks je u tome što je još prije nekoliko godina o toj tamnoj strani života Ante Gotovine detaljno pisao hrvatski Feral i još neki listovi, ali zaborav i amnezija su, izgleda, ipak jači", piše Politika. "Sve u svemu, ispada da najodgovornije osobe u hrvatskoj vlasti u stvari uopće nije interesiralo kakve osobe ima na odgovornim vojnim funkcijama", zaključuje list.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙