FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Hrvatski građani i u 2004. nastavili "pojačano" telefonirati

ZAGREB, 14. veljače 2005. (Hina) - Hrvatski građani sve višetelefoniraju kako u mobilnim tako i u fiksnoj telefonskoj mreži, štopokazuju i najnoviji podaci Državnog zavoda za statistiku po kojima jeprošle godine u fiksnoj telefoniji (T-HT-a) utrošeno 6 posto višeminuta nego u 2003. ili 10,7 milijardi, dok je u mobilnim mrežama(T-Mobile i VIPnet) utrošeno 2,2 milijarde minuta ili 15 posto više.
ZAGREB, 14. veljače 2005. (Hina) - Hrvatski građani sve više telefoniraju kako u mobilnim tako i u fiksnoj telefonskoj mreži, što pokazuju i najnoviji podaci Državnog zavoda za statistiku po kojima je prošle godine u fiksnoj telefoniji (T-HT-a) utrošeno 6 posto više minuta nego u 2003. ili 10,7 milijardi, dok je u mobilnim mrežama (T-Mobile i VIPnet) utrošeno 2,2 milijarde minuta ili 15 posto više.

Najveći, postotni, porast utrošenih minuta, od 15,4 posto u odnosu na 2003. u dvije je hrvatske mobilne (pokretne) mreže prošle godine zabilježen u unutrašnjem prometu, sa ukupno utrošenih 2,1 milijardom minuta.

U međunarodnom je prometu pak ostvareno povećanje utrošenih minuta u mobilnim mrežama od 5,5 posto, sa 96 milijuna minuta.

Kod fiksne (nepokretne) telefonske mreže T-HT-a vidljivo je da su prošle godine korisnici većinom telefonirali u unutrašnjem prometu, ostvarivši 10,5 milijardi minuta ili porast od 6 posto u odnosu na godinu prije.

Telefoniranjem pak iz hrvatske fiksne mreže u inozemstvo utrošeno je 227 milijuna ili 2,6 posto manje minuta, što je i jedini pad u odnosu na godinu prije.

Krajem prošle godine u Hrvatskoj je bilo ukupno oko 2,8 milijuna korisnika mobilne telefonije, od kojih je oko 1,53 milijuna imao T-Mobile, a oko 1,26 milijuna VIPnet. U odnosu na 2003. broj T-Mobileovih korisnika porastao je 14,4 posto, a VIPnetovih za oko 7,5 posto.

U fiksnoj T-HT-ovoj telefonskoj mreži (T-Com) krajem prošle godine bilo je 1,67 milijuna korisnika, što je u odnosu na godinu prije pad od 0,45 posto.

(Hina) xtam yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙