FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zagreb: Bjegunac zaustavio auto-školu i pokušao pobjeći

ZAGREB, 15. ožujka 2005. (Hina) - Bjegunac za kojim se zadnjih godinudana tragalo jer je izbjegao izdržavanje desetomjesečne zatvorskekazne uhićen je dok je jučer pokušao pobjeći automobilom auto-školekoji je zaustavio na cesti, izvijestila je danas zagrebačka policija,ne otkrivajući identitet uhićenog bjegunca.
ZAGREB, 15. ožujka 2005. (Hina) - Bjegunac za kojim se zadnjih godinu dana tragalo jer je izbjegao izdržavanje desetomjesečne zatvorske kazne uhićen je dok je jučer pokušao pobjeći automobilom auto-škole koji je zaustavio na cesti, izvijestila je danas zagrebačka policija, ne otkrivajući identitet uhićenog bjegunca.

Policija je izvijestila da je jučer oko 6,50 sati kod Avenije Dubrovnik i Sarajevske ceste redovna ophodnja krenula za automobilom "golf II" kojim su dvojica muškaraca počinili više prometnih prekršaja, među ostalim, prošle kroz crveno svjetlo na semaforu.

Kada je vozač vidio policijski automobil s uključenim rotacijskim svjetlom dao se u bijeg, prošavši "na crveno" kroz više raskrižja. Kod raskrižja sa Šišićevom ulicom "golf" je sletio s ceste, a oba muškarca su počela bježati u različitim smjerovima.

Jedan od njih je stao na kolnik i zaustavio automobil auto-škole "škodu feliciju" koju je vozio 19-godišnji učenik auto-škole, uz 31-godišnjeg instruktora. Bjegunac je ušao na stražnje sjedalo, zaključao vrata vozila i počeo prijetiti vozaču, naredivši mu da krene. Instruktor je uspio izaći iz vozila, a tada je dotrčao i policajac, no bjegunac je izašao s druge strane automobila i počeo bježati preko livade. Policajac ga je ipak sustigao i svladao.

Osumnjičeni je doveden u policijsku postaju, gdje se otkrilo da je riječ o 26-godišnjaku za kojim je od lani raspisana potraga jer se krajem ožujka nije pojavio na izdržavanju desetomjesečne zatvorske kazne na koju ga je bjelovarski Županijski sud osudio zbog teške krađe.

U postaji je otkriveno da je "golf" vozio 29-godišnjak koji je nešto kasnije sam došao u policiju i lažno prijavio krađu automobila.

U policiji kažu da je osumnjičeni 26-godišnjak pri uhićenju lakše ozlijeđen, pa mu je u policiji pružena liječnička pomoć.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙