FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DP: Zagreb podcijenio odlučnost Bruxellesa

BERLIN, 4. ožujka 2005. (Hina) - Zagreb je podcijenio odlučnostBruxellesa glede pitanja odbjeglog generala Ante Gotovine, ocjenjuje upetak muenchenski "Sueddeutsche Zeitung" u članku o Hrvatskoj podnaslovom "Uzorna zemlja na udaru kritika".
BERLIN, 4. ožujka 2005. (Hina) - Zagreb je podcijenio odlučnost Bruxellesa glede pitanja odbjeglog generala Ante Gotovine, ocjenjuje u petak muenchenski "Sueddeutsche Zeitung" u članku o Hrvatskoj pod naslovom "Uzorna zemlja na udaru kritika".

Sueddeutsche Zeitung u petak objavljuje nekoliko članaka o stanju u zemljama na području bivše Jugoslavije a u članku posvećenom Hrvatskoj ocjenjuje da je vlada u Zagrebu podcijenila inzistiranje zapada na izručenju Gotovine. "Zagreb je vjerovao da je dovoljno predočiti dobre gospodarske rezultate kojima se ogledna zemlja Hrvatska može pohvaliti na svom putu u Europu. No, Europska unija mora dokazati svoju vjerodostojnost te pokazati da postavljanje uvjete treba shvatiti ozbiljno te istovremeno svojim građanima, koji su pomalo umorni od proširenja, pokazati da u EU ne može ući netko tko ne ispuni uvjete. Hrvatska se, kada je u pitanju Gotovina, mora dokazati djelom. A za to ima još samo dva tjedna vremena", piše list.

Konzervativna vlada u Zagrebu na velikim je mukama jer ako s jedne strane uhiti "narodnog heroja" Gotovinu može računati da će biti kažnjena od velikog broja birača ali da će isto tako biti kažnjena ako za dva tjedna ne otpočnu pregovori, tumači list. Hrvatska stoga pokušava manevrima izbjeći Gotovinino uhićenje tvrdeći da se on ne nalazi u dometu hrvatskih vlasti, no Carli Del Ponte je u tolikoj mjeri stalo do slučaja Gotovina zato jer bi popuštanjem po tom pitanju prijetnje u slučaju dvojice preostalih bjegunaca Karadžića i Mladića djelovale blijedo, piše Sueddeutsche Zeitung.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙