FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Odbjeglom generalu Anti Gotovini blokirana imovina

ZAGREB, 14. ožujka 2005. (Hina) - Glavni državni odvjetnik Mladen Bajićpotvrdio je danas da je imovina odbjeglog generala Ante Gotovineblokirana i da će se ta odluka ovih dana upisati u zemljišnimknjigama.
ZAGREB, 14. ožujka 2005. (Hina) - Glavni državni odvjetnik Mladen Bajić potvrdio je danas da je imovina odbjeglog generala Ante Gotovine blokirana i da će se ta odluka ovih dana upisati u zemljišnim knjigama.

"Imovina optuženika Ante Gotivine je zamrznuta. U tijeku je postupak evidentiranja odluke o zamrzavanju u zemljišnim knjigama nadležnih sudova", izjavio je Bajić nakon potpisivanja Memoranduma o suradnji na projektu Policija u zajednici između hrvatske i britanske vlade.

Bajić je ponovio da je Državno odvjetništvo izvijestilo haško tužiteljstvo o svim koracima poduzetim u pronalaženju odbjeglog generala i otkrivanju njegovih pomoćnika te ocijenio da su rezultati koje je Hrvatska u tome napravila "više nego dobri".

"Izvijestili smo, ne samo o tome što smo radili u pogledu uhićenja, nego i o mjerama poduzetim oko zamrzavanja Gotovinine imovine i što planiramo poduzeti u vezi njegovih pomagača", kazao je Bajić. Dodao je da je haška tužiteljica Carla del Ponte izrazila zadovoljstvo u vezi svega što Hrvatska poduzima u posljednjih par mjeseci.

Bajić nije precizirao koja imovina haškog bjegunca Gotovine je zamrznuta. Mediji su proteklih dana objavili da general raspolaže sa stanom u Zagrebu i zemljištem u Pakoštanima.

Britanski veleposlanik John Ramsden koji je s ministrom unutarnjih poslova Marijanom Mlinarićem i ministricom pravosuđa Vesnom Škare Ožbolt potpisao Memorandum, ponovio je kako Hrvatska prije početka pregovora mora ispuniti uvjet suradnje s Haškim sudom.

"Čim taj uvijet bude ispunjen pregovori će početi i Hrvatska će biti vrlo dobrodošla u EU", kazao je Ramsden.

Već poznate riječi o odbjeglom generalu izrekao je i ministar Mlinarić, naglasivši kako Hrvatska čini sve da bi ga našla i uhitila te da je i u tom pitanju pokazala svoju dosljednost.

Memorandum o suglasnosti između Vlade RH i Vlade Ujedinjenog kraljevstva regulira suradnju na provođenju MUP-ove strategije Policija u zajednici, s naglaskom na suzbijanje maloljetničkog kriminaliteta i jačanje lokalnog djelovanja strategije na području Vukovarsko-srijemske i Sisačko-moslavačke županije.

Također regulira i usklađivanje propisa i prakse u području postupanja prema žrtvama kriminala sa standardima EU te razvoj i usklađivanje pravosudnih programa za rehabilitiranje maloljetnih počinitelja kaznenih djela.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙