FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Protumafijaška operacija u Palermu

RIM, 8. ožujka 2005. (Hina/AR) - Talijanska policija provela je velikuprotumafijašku operaciju u noći s ponedjeljka na utorak u Palermu, naSiciliji i tom prigodom uhitila 87 osoba optuženih za mafijaškoudruživanje, iznuđivanje i pljačku.
RIM, 8. ožujka 2005. (Hina/AR) - Talijanska policija provela je veliku protumafijašku operaciju u noći s ponedjeljka na utorak u Palermu, na Siciliji i tom prigodom uhitila 87 osoba optuženih za mafijaško udruživanje, iznuđivanje i pljačku.

U policijskoj operaciji sudjelovalo je stotinjak agenata, a pretražene su zone San Lorenzo, Capaci, Cinisi i Villagrazia di Carini, gdje su se navodno sakrili bjegunci Salvatore Lo Piccolo i njegov sin Sandro, čelnici klana Lo Piccolo koji je, po ocjeni istrage, na vrhu Cosa nostre.

Na osnovu telefonskih prisluškivanja razotkrilo se da su mnogi poduzetnici bili primorani plaćati "osiguranje" mafijaškim obiteljima.

Neki mafijaški pokajnici, koji sada surađuju s pravdom, naznačili su Salvatorea Lo Piccola kao nemilosrdnu osobu, spremnu preuzeti kormilo mafijaške organizacije kojoj je na čelu bjegunac Bernardo Provenzano.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙