FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

MUP: U potrazi za Gotovinom gotovo 100.000 raznih policijskih provjera

ZAGREB, 9. ožujka 2005. (Hina) - Hrvatska policija u posljednjih jemjesec dana potrage za haškim bjeguncem generalom Antom Gotovinom injegovim mogućim pomagačima provjerila više od dvije tisuće osoba,prostorija i objekata, kontrolirala gotovo 65 tisuća vozila, tritisuće brodova na moru, a na granici oko 23 tisuće osoba, doznaje sedanas u MUP-u.
ZAGREB, 9. ožujka 2005. (Hina) - Hrvatska policija u posljednjih je mjesec dana potrage za haškim bjeguncem generalom Antom Gotovinom i njegovim mogućim pomagačima provjerila više od dvije tisuće osoba, prostorija i objekata, kontrolirala gotovo 65 tisuća vozila, tri tisuće brodova na moru, a na granici oko 23 tisuće osoba, doznaje se danas u MUP-u.

"U posljednjih mjesec dana poduzet je niz konkretnih policijskih akcija i potraga je intenzivirana o čemu govore i navedene brojke, no za sada ništa nije urodilo plodom", kazao je Hini glasnogovornik MUP-a Zlatko Mehun.

Prema podacima MUP-a, policija je poduzela 2.225 raznih provjera pojedinih osoba, prostorija i objekata te 64.845, kako kažu, ciljanih i unaprijed planiranih kontrola vozila i vozača. Na moru je prekontrolirano 2.923 plovila, a na granici i graničnim područjima oko 23 tisuće osoba.

U MUP-u tvrde da je u posljednje vrijeme pojačana i međunarodna suradnja putem Interpola, ali i stalnim kontaktima s policijskim časnicima za vezu pri veleposlanstvima stranih zemalja u Hrvatskoj.

U MUP-u podsjećaju da je Ravnateljstvo policije početkom veljače ove godine ponovno uputilo svim policijskim upravama nalog da intenziviraju potragu za Gotovinom, a da je krajem veljače održan sastanak sa svim načelnicima uprava od kojih su zatraženi dodatni napori.

"U cilju pronalaska Gotovine MUP, obavještajna zajednica i Državno odvjetništvo prikupili su u posljednje četiri godine na tisuće raznih podataka i obavijesti o njegovom mogućem kretanju. Svaka obavijest je provjerena, no za sada nema rezultata", kazao je glasnogovornih MUP-a Zlatko Mehun.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙