FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Konferencija o informatičkoj sigurnosti od 6. do 9. lipnja

ZAGREB, 15. ožujka 2005. (Hina) - Međunarodna konferencija oinformatičkoj sigurnosti InfoSeCon, koja će se održati od 6. do 9.lipnja 2005. u Cavtatu, posebnu će pozornost posvetiti problemimainformacijske sigurnosti specifičnim za područje zemalja istočneEurope i zemalja pristupnica Europskoj uniji (EU).
ZAGREB, 15. ožujka 2005. (Hina) - Međunarodna konferencija o informatičkoj sigurnosti InfoSeCon, koja će se održati od 6. do 9. lipnja 2005. u Cavtatu, posebnu će pozornost posvetiti problemima informacijske sigurnosti specifičnim za područje zemalja istočne Europe i zemalja pristupnica Europskoj uniji (EU).

Prva konferencija takve vrste u Hrvatskoj, održat će se pod pokroviteljstvom hrvatske Vlade i uz podršku međunarodnih i domaćih stručnih tijela, a organiziraju je britanski časopis Information Security Bulletin, hrvatski Zavod za ispitivanje kvalitete i Udruga za promicanje informacijske sigurnosti, najavljeno je na današnjoj konferenciji za novinare u Zagrebu.

Kako u uvjetima ovisnosti o informacijskim tehnologijama osigurati kontinuitet poslovanja svoje organizacije, sačuvati povjerljive podatke svojih klijenata i svoje zemlje teme su InfoSeCon-a 2005. O tome će govoriti više od 30 neovisnih vrhunskih svjetskih stručnjaka, dok domaćih predavača nema.

Direktor odjela za informacijsku sigurnost Zavoda za ispitivanje kvalitete Stanko Cerin ocijenio je da Hrvatska u području informacijske sigurnosti, u odnosu na EU, jako zaostaje, te da se u Hrvatskoj prosječno mjesečno na udaru "hakera" nađe oko dvadesetak domaćih Internet stranica. Pojasnio je da je svrha konferencije podizanje svijesti o informatičkoj sigurnosti u Hrvatskoj.

Zamjenica državnog tajnika Središnjeg ureda za e-Hrvatsku Diana Šimić podsjetila je da je jedna od strateških odrednica programa e-Hrvatska informatička sigurnost mrežne infrastrukture, jer bez toga nema razvoja informatičkog poslovanja, kao ni razvoja usluga za građane.

Štete nastale zbog slučajnog ili namjernog gubitka ili odavanja informacija zauzimaju neslavno prvo mjesto na rang listama uzroka gubitaka u razvijenom svijetu, istaknuo je Cerin.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙