FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

KARLOVAC: Uspješno usavršavanje bivših djelatnika Ministarstva obrane

KARLOVAC: Uspješno usavršavanje bivših djelatnika Ministarstva obraneKARLOVAC, 4. ožujka 2005. (Hina) - Na Veleučilištu u Karlovcu 45 bivšihdjelatnika Oružanih snaga i Ministarstva obrane dobilo je danaspotvrde o uspješno završenim tečajevima poduzetništva, informatike ilogistike u sklopu "Spektra", programa tranzicije i zbrinjavanjaizdvojenog osoblja.
KARLOVAC, 4. ožujka 2005. (Hina) - Na Veleučilištu u Karlovcu 45 bivših djelatnika Oružanih snaga i Ministarstva obrane dobilo je danas potvrde o uspješno završenim tečajevima poduzetništva, informatike i logistike u sklopu "Spektra", programa tranzicije i zbrinjavanja izdvojenog osoblja.

Preuzimanju potvrde nazočili su pomoćnik ministra obrane Željko Grošić, državni tajnik u Ministarstvu Mate Rabotek i državni tajnik znanosti, obrazovanja i športa Juraj Božićević.

Projektu usavršavanja "Spektra" odazvalo se od osam tisuća pozvanih tisuću i sto osoba, rekao je načelnik Odjela za tranziciju Ministarstva obrane bojnik Zvonko Popović. Od tih tisuću i sto osoba gotovo je polovica uz pomoć 20 stručnjaka u četiri pokretne ekipe - u Zagrebu, Splitu, Osijeku i Rijeci - te ulaganjem 340.000 kuna 2004. našlo svoje mjesto na tržištu rada, bilo zapošljavanjem ili samozapošljavanjem, naglasio je bojnik Popović.

Državni tajnik u Ministarstvu obrane Mate Rabotek pohvalio je programe karlovačkog Veleučilišta, jer su polaznici stečene vještine i znanja iz informatike i poduzetništva usavršili suvremenim spoznajama.

Državni tajnik Božičević izrazio je zadovoljstvo što se takav način cjeloživotnog školovanja potvrdio samozapošljavanjem, podsjetivši da je u pripremi zakon o cjeloživotnom školovanju.

Najavio je i osnutak vijeća hrvatskoga izumiteljskog sustava u suradnji ministarstava znanosti i gospodarstva.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙