FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Veći prihodi tvrtke CISCO Hrvatska

ZAGREB, 4. ožujka 2005. (Hina) - Od 21. do 23. ožujka u Cavtatu će seodržati četvrta Cisco konferencija, na kojoj će se predstaviti novostiu naprednim tehnologijama s poslovnoga i tehnološkog aspekta,praktični primjeri uporabe mreže tehnologije, te novosti na područjukomunikacija, najavio je danas direktor tvrtke Cisco Hrvatska IgorMeleš.
ZAGREB, 4. ožujka 2005. (Hina) - Od 21. do 23. ožujka u Cavtatu će se održati četvrta Cisco konferencija, na kojoj će se predstaviti novosti u naprednim tehnologijama s poslovnoga i tehnološkog aspekta, praktični primjeri uporabe mreže tehnologije, te novosti na području komunikacija, najavio je danas direktor tvrtke Cisco Hrvatska Igor Meleš.

Cilj konferencije je prenošenje znanja i skupova informacija korisnicima, kako velikim tako i malim i srednjim tvrtkama, kazao je Meleš, ističući da će na konferenciji biti ukupno 50 predavanja, a održat će se i jednodnevni seminar u okviru programa E-Hrvatska, a koje će održati državni tajnik Središnjeg ureda E-Hrvatska, Miroslav Kovačić.

U drugom tromjesečju 2005. Cisco Hrvatska ostvarila je 26 posto veće ukupne prihode, a godišnji prihod trebao bi se kretati unutar jednoga promila godišnjeg globalnog prihoda Ciscoa, koji je iznosio 22 milijarde američkih dolara.

Direktor Meleš je pojasnio da drugo financijsko tromjesečje za njih počinje u studenom, a završava u siječnju. To je razdoblje u Hrvatskoj za tu tvrtku uvijek puno jače po prihodima, jer je kraj kalendarske godine i planirana proračunska sredstva u tvrtkama se žele potrošiti. Dodao je, da je Cisco systems Hrvatska zabilježio rast u svim segmentima poslovanja, ne iznoseći pojedinosti.

Od velikih poslova, izdvojio je posao s FINA-om, Inom, HEP-om, dodajući da im na poslovanje s velikim tvrtkama i državom u prvom polugodištu fiskalne godine 2005. otpada trećina njihovog ukupnog poslovanja.

Globalni rezultati tvrtke Cisco za drugo financijsko tromjesečje 2005. godine su 6,1 milijarda američkih dolara ukupnih prihoda, što je 12-postotno povećanje u odnosu na drugo tromjesečje 2004. godine. Neto dobit tvrtke iznosila je 1,4 milijarde američkih dolara, a regija Europa, Bliski istok i Afrika, u koju spada i Hrvatska, ostvarila je 31 posto od ukupnog godišnjeg prihoda tvrtke Cisco.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙