FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Dodijeljene novinarske nagrade "Božo Težak"

ZAGREB, 10. ožujka 2005. (Hina) - Zbor informatičkih novinaraHrvatskoga novinarsko društva (HND) i informatička tvrtka SAP večerassu dodijelili godišnje novinarske nagrade SAP "Božo Težak", a zanajboljeg novinara u području informatike i komunikacija proglašen jenovinar mjesečnika PC Chip Boris Ličina Borja.
ZAGREB, 10. ožujka 2005. (Hina) - Zbor informatičkih novinara Hrvatskoga novinarsko društva (HND) i informatička tvrtka SAP večeras su dodijelili godišnje novinarske nagrade SAP "Božo Težak", a za najboljeg novinara u području informatike i komunikacija proglašen je novinar mjesečnika PC Chip Boris Ličina Borja.

Ovogodišnji dobitnik u kategoriji najbolji novinarski uradak je novinar Dražen Tomić za tekst "Produžena ruka menadžera" objavljen u Dnevniku, a za najboljeg informatičkog urednika proglašen je Miroslav Rosandić, urednik mjesečnika BUG.

Cilj nagrade je, ustanovljene 2001., kad je djelovala pod nazivom "SAP e-journalist prize", ocijeniti najbolje novinarske uratke s područja informatike i komunikacija.

Nominirani članci i tekstovi bili su podijeljeni u dvije kategorije: najbolji informatički novinarski uradak i najbolji informatički urednik.

Videosadržaj svečane dodjele nagrada bit će od 17. ožujka prvi put na internetskim stranicama www.sapbozotezak.com.hr i www.sap.hr.

Direktor SAP-a za Hrvatsku Igor Dropulić, koji je dodijelio nagradu za najboljeg informatičkog urednika godine, kazao je da je ova četvrta dodjela nagrada potvrda da je rad entuzijasta prerastao u tradiciju. Ustvrdio je da sudjelovanje HND-a već drugu godinu za redom upućuje na kvalitetu i održivost.

Božo Težak, pionir informacijskog društva u nas, bio je cijenjeni kemičar i informatičar. Rođen je u Varaždinu 1907. i među prvim znanstvenicima je uočio da je za razvoj znanosti posebno važno informacijsko-komunikacijsko područje. Bio je pokretač brojnih časopisa od kojih je najpoznatiji "Informatologia Yugoslavica" (danas Informatologija). Godine 1975. osnovao je Društvo za informatiku SR Hrvatske, kojemu je bio i prvi predsjednik.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙