FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

10 godina Siemensova PSE-a u Hrvatskoj

ZAGREB, 3. ožujka 2005. (Hina) - Povodom 10 godina postojanjaSiemensova sektora za razvoj programa i sustava u Hrvatskoj danas jeu Zagrebu održana konferencija za novinare tvrtke Siemens Hrvatska, nakojoj je najavljen dalji rast prometa i prihoda hrvatskog PSE-a, salanjskih 19,6 milijuna eura na ovogodišnjih oko 22,6 milijuna eura.
ZAGREB, 3. ožujka 2005. (Hina) - Povodom 10 godina postojanja Siemensova sektora za razvoj programa i sustava u Hrvatskoj danas je u Zagrebu održana konferencija za novinare tvrtke Siemens Hrvatska, na kojoj je najavljen dalji rast prometa i prihoda hrvatskog PSE-a, sa lanjskih 19,6 milijuna eura na ovogodišnjih oko 22,6 milijuna eura.

Predsjednik Uprave Siemensa Hrvatska Uwe Gregorius pritom je istaknuo da je PSE, iako slabo poznat široj javnosti, jedan od najjačih odjela Siemensa koji danas u Hrvatskoj zapošljava oko 600 visokobrazovnih stručnjaka. Bave se proizvodnjom i implemetacijom softvera, aplikacija i drugih informacijsko tehnoloških rješenja, kojima "oskrbljuju" sve hrvatske telekom operatere te mnoge tvrtke.

Direktor PSE-a u Hrvatskoj Wolfgang Richter naglasio je pak da ta podtvrtka Siemensa osim u Zagrebu ima svoje podružnice, razvojne centre još u Splitu, Osijeku i Rijeci, u kojima će do kraja ove godine zaposliti dodatnih 100 djelatnika.

Najavio je i jaču suradnju s hrvatskim fakultetima, novim mobilnim i fiksnim operaterima kao i sudjelovanje PSE-a Hrvatska u brojnim međunarodnim projektima.

PSE je osnovan 1995. unutar Siemensa Hrvatska kao dio srednjoeuropskog razvojnog centra "Program and System Engineering" (PSE), čije je sjedište u Siemensu AG Austrija.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙