FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Grad Zagreb dao starima i siromašnima kuću u Dugom Selu

ZAGREB, 14. veljače 2005. (Hina) - Zagrebačka gradonačelnica VlastaPavić i upravitelj Zaklade "Biskup Josip Lang" pater Antun Cvek danassu potpisali ugovor kojim Grad Zagreb daje svoju zgradu u Dugom Seluna korištenje Zakladi za smještaj starih i bolesnih Zagrepčana.
ZAGREB, 14. veljače 2005. (Hina) - Zagrebačka gradonačelnica Vlasta Pavić i upravitelj Zaklade "Biskup Josip Lang" pater Antun Cvek danas su potpisali ugovor kojim Grad Zagreb daje svoju zgradu u Dugom Selu na korištenje Zakladi za smještaj starih i bolesnih Zagrepčana.

"Grad Zagreb se tom donacijom pridružuje naporima za skrb o starijim sugrađanima i dajemo im do znanja da ih nismo zaboravili", rekla je gradonačelnica Vlasta Pavić prigodom svečanog potpisivanja ugovora u Dvercima.

Također je najavila da će u sljedeća dva mjeseca u Zagrebu biti otvorena dva gerontološka centra kao i da Grad Zagreb dogovara s Crvenim križom smještaj stotinjak beskućnika u Kosnici.

Pater Antun Cvek, koji se 35 godina bavi apostolatom starijih i bolesnih osoba, zahvalio je gradonačelnici što je zgradom u Dugom Selu riješen dio potreba i smještaj za 10-ak starih, bolesnih i siromašnih te dodao da će se zaklada i ubuduće zalagati za gradnju i osposobljavanje manjih kuća koje bi starijim ljudima mogle biti zamjena za njihov nekadašnji dom.

Zaklada je tijekom prvog dijela akcije "Ne zaboravi me" prikupila 4,8 milijuna kuna od čega je najveći donator upravo Grad Zagreb. No, iz drugih gradova poput Koprivnice, Splita i Kaštela najavljene su slične donacije kuća i zemljišta za gradnju domova za starije i siromašne, rečeno je na svečanosti u Dvercima.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙