FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Irska policija uhitila i osmog osumnjičenog

DUBLIN, 18. veljače 2005. (Hina/AFP) - Irska policija je u petaknavečer blizu Corka uhitila i osmu osobu u sklopu velike policijskeoperacije koju od srijede vodi u Irskoj o IRA-inom pranju novca,doznaje se od policijskog izvora.
DUBLIN, 18. veljače 2005. (Hina/AFP) - Irska policija je u petak navečer blizu Corka uhitila i osmu osobu u sklopu velike policijske operacije koju od srijede vodi u Irskoj o IRA-inom pranju novca, doznaje se od policijskog izvora.

Jedan dvadesetogodišnjak je uhićen sa streljivom za automatsku pušku u jednom selu blizu Corka. Sumnjiči ga se da je zapalio funte u svom vrtu, prema istom izvoru.

Nekoliko sati ranije Don Bullman iz Corka, uhićen u Dublinu s 94.000 eura, izveden je pred specijalni sud za terorizam u Dublini, a optužen za pripadnost pravoj IRA-i, disidentskoj skupini IRA-e.

Dvije osobe uhićene u Dublinu istovremeno kada i taj muškarac su oslobođene. Četiri osobe uhićene u srijedu su zadržane u pritvoru.

Šef irske policije Noel Conroy je rekao na konferenciji za novinare da je uhićeno više osoba povezanih s IRA-om.

Conroy je također potvrdio zapljenu više od 2,3 milijuna funti (3,8 milijuna eura) u Corku, ali nije želio potvrditi da je to novac iz povijesne pljačke Northern Banka izvedene 20. prosinca u Belfastu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙