FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Humanitarna akcija "Sigurna adresa" za sklonište za žene i djecu

ZAGREB, 15. ožujka 2005. (Hina) - Građanska zajednica žena organiziratće u petak, 18. ožujka, humanitarni koncert u Domu sportova radiprikupljanja novca za izgradnju skloništa "Sigurna adresa" u Zagrebuza žene i djecu žrtve obiteljskog zlostavljanja.
ZAGREB, 15. ožujka 2005. (Hina) - Građanska zajednica žena organizirat će u petak, 18. ožujka, humanitarni koncert u Domu sportova radi prikupljanja novca za izgradnju skloništa "Sigurna adresa" u Zagrebu za žene i djecu žrtve obiteljskog zlostavljanja.

U skloništu za čiju izgradnju treba 10 milijuna kuna, smještaj bi našlo stotinjak majki i djece žrtava nasilja na temelju rješenja centara za socijalnu skrb, izjavila je Hini potpredsjednica Građanske zajednice žena Dubravka Hrastovec.

Takvo sklonište otvorenog tipa Zajednica već ima u Rovinju, gdje djeluje pod nazivom "Sunce".

Izgradnju zagrebačkog skloništa trebao bi poduprijeti i Grad Zagreb koji će, po riječima Dubravke Hrastovec, donirati zemljište i infrastrukturu za buduću zgradu.

Na prvom od šest planiranih humanitarnih koncerata nastupit će 28 imena s hrvatske estradne scene.

Hrvatska u ovom trenutku u 12 skloništa za žrtve nasilja ima manje od 250 kreveta, a potrebno je ukupno 450 kreveta, kaže Hrastovec.

Po preporukama EU-a, na svakih 10.000 stanovnika trebao bi doći jedan krevet za odraslu osobu i do dva kreveta za smještaj djece.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙