FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet uz kavu

ZAGREB, 8. ožujka 2005.(Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta.
ZAGREB, 8. ožujka 2005.(Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta.

CANBERRA - Australske žene deblje su i manje zainteresirane za spolne odnose nego prije deset godina, a sve ih više živi samo i nema djece, navodi se u vladinom izvješću objavljenom u povodu Međunarodnog dana žena. Izvješće "Žene u Australiji" također pokazuje da se gotovo tri četvrtine Australki ne bavi nikakvim tjelesnim aktivnostima, te da one i dalje zarađuju manje od suprotnog spola - primajući prosječno oko 84 posto plaće muškaraca. Međutim, zaposlenost žena dosegnula je novi rekord - radi oko 66 posto žena - a po prvi puta broj žena koje studiraju nadmašio je broj muškaraca. Izvješće je pokazalo da više od polovice Australki nije zainteresirano za seks, četvrtina ne želi imati djecu, oko 43 posto Australki ima preveliku tjelesnu težinu, a 17 posto je gojazno.

TOKIO - Japanski grad Kyoto objavio je da će osigurati besplatan javni prijevoz svim osobama koje nose kimono, nastojeći time dati doprinos očuvanju tradicionalne japanske kulture. Besplatni režim prijevoza počinje u petak i trajat će 11 dana, objavili su gradski dužnosnici. Cilj akcije je promocija kimona kao i lokalne tekstilne industrije. Osobe koje nose kimono - bile one iz Japana ili iz inozemstva - također će dobiti besplatne ulaznice za neke od brojnih turističkih atrakcija Kyota.

INKOM (Idaho) - Mačak Cuddle Bug možda ima jedan život manje nakon što se prevezao oko 16 kilometara na krovu automobila. Njegova vlasnica Torri Hutchinson vozila je automobil kada je primijetila kako joj motorist koji se vozio uz nju pokušava privući pozornost pokazujući na krov automobila. Hutchinson je kazala kako je primijetila motorista i pomislila da joj se vjerojatno na krovu automobila olabavio nosač za skije. Zaustavila je automobil ostavivši upaljen motor. Čula je kako joj motorist viče: "Vaš mačak! Vaš mačak!" On je stao pokraj automobila i posegnuo na krov odakle je skinuo Torrina narančastog mačka. Torri Hutchinson vozila se oko 16 kilometara s mačkom na krovu i nije ga primijetila ni kada je stala na benzinskoj postaji kako bi natočila gorivo.

DALLAS - Jedina zastava za koju se zna da je preživjela legendarnu bitku za Alamo pronađena je na izložbi u Meksičkom muzeju za nacionalnu povijest, više od deset godina nakon što su meksički dužnosnici objavili da je izgubljena, izvješćuje The Dallas Morning News. Nekoliko se zastava vijorilo na utvrdi Alamo u ožujku 1836. godine tijekom bitke između teksaških boraca i deseterostruko jače meksičke vojske. Sve zastave osim jedne su bile uništene. Prije više od deset godina Teksašani su se dali u potragu za zastavom kako bi je vratili kući, ali im je iz Meksika poručeno da se zastava izgubila. Prema novinaru spomenutog lista, zastava iz bitke za Alamo izložena je u spomenutom muzeju u staklenom sanduku pokraj pušaka iz 19. stoljeća.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙