FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Važna obavijest: ISPRAVAK VIJESTI HNA1198 "Kosor u UN-u..."

ZAGREB,2. ožujka 2005.(Hina) - Molimo korisnike da u vijesti HNA1198emitiranoj pod naslovom "Kosor u UN-u govorila o položaju žena uHrvatskoj" u predzadnjem odlomku isprave podatke koji se odnose napostotak žena u Hrvatskom saboru i u vladi te da napišu: "Iznijela jei podatke da su 21 posto zastupnika Hrvatskog sabora i 35 postovladinih ministara žene...".

Ispravak vijesti br. 1198

Kosor u UN-u govorila o položaju žena u Hrvatskoj

ZAGREB,2. ožujka 2005.(Hina) - Molimo korisnike da u vijesti HNA1198 emitiranoj pod naslovom "Kosor u UN-u govorila o položaju žena u Hrvatskoj" u predzadnjem odlomku isprave podatke koji se odnose na postotak žena u Hrvatskom saboru i u vladi te da napišu: "Iznijela je i podatke da su 21 posto zastupnika Hrvatskog sabora i 35 posto vladinih ministara žene...".

Ispravljenu vijest ponavljamo u cijelosti:

WASHINGTON, 2. ožujka 2005. (Hina) - Potpredsjednica hrvatske Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor razgovarala je u srijedu u New Yorku s direktoricom UN-ova Odjela za unapređenje položaja žena Carolyn Hannan o naporima Hrvatske na promicanju ravnopravnosti žena.

Kosor je obavijestila Hannan o naporima koje Hrvatska poduzima na promicanju ravnopravnosti spolova, prije svega o amandmanima na Ustav kojim je načelo ravnopravnosti spolova priznato kao ustavna vrijednost, priopćila je hrvatska Misija pri UN-u.

Ona je također navela da je Hrvatska usvojila Obiteljski zakon, Zakon o zaštiti od nasilja u obitelji i Zakon o ravnopravnosti spolova te izmijenila Zakon o radu i Kazneni zakon kako bi unaprijedila položaj žena u društvu.

Kosor sudjeluje na 49. zasjedanju UN-ova Povjerenstva za položaj žena na kojem predstavnici stotinjak zemalja te nekoliko tisuća aktivista razmatraju napredak u postizanju ravnopravnosti žena ostvaren u deset godina nakon 4. svjetske konferencije o ženama održane u Pekingu 1995.

Kosor je u razgovoru s Hannan također spomenula nedavne predsjedničke izbore u Hrvatskoj u kojima su u prvom krugu sudjelovale tri kandidatkinje, a u drugom krugu jedna.

Iznijela je i podatke da su 21 posto zastupnika Hrvatskog sabora i 35 posto vladinih ministara žene te da hrvatski premijer Ivo Sanader pridaje veliko značenje unapređenju položaja žena u društvu, navodi priopćenje.

Prema priopćenju, Hannan je pohvalila Hrvatsku za njezine napore i ukazala da zemlja svojim iskustvima može pridonijeti promicanju jednakosti spolova i unapređenju položaja žena u drugim zemljama.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙