FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Vijeće Europe o ravnopravnosti žena i muškaraca

ZAGREB/STRASBOURG, 8. ožujka 2005. (Hina) - Nema istinske demokracijebez ravnopravnog sudjelovanja muškaraca i žena u demokratskom procesute u odlučivanju na svim razinama, kazao je u utorak povodom 8.ožujka, Međunarodnog dana žena, predsjednik Kongresa Vijeća EuropeGiovani Di Stasi.
ZAGREB/STRASBOURG, 8. ožujka 2005. (Hina) - Nema istinske demokracije bez ravnopravnog sudjelovanja muškaraca i žena u demokratskom procesu te u odlučivanju na svim razinama, kazao je u utorak povodom 8. ožujka, Međunarodnog dana žena, predsjednik Kongresa Vijeća Europe Giovani Di Stasi.

"Nažalost, i dalje konstatiramo, promatrajući lokalne i regionalne izbore da se pravo individualnog glasovanja žena ne poštuje posvuda u Europi", poručio je u priopćenju za medije.

Upozorio je da su žene podzastupljene u lokalnim i regionalnim tijelima uprave, a posljedično tomu i na nacionalnoj razini, u parlamentu.

"To je velik izazov za demokraciju: moramo se čvrsto obvezati poboljšati stanje u ta dva aspekta posvuda u Europi", pozvao je Di Stasi i kazao da je Vijeće Europe spremno ojačati te napore.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙