FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najmanje 17 mrtvih u napadu filipinske policije

MANILA, 15. ožujka 2005. (Hina/AFP) - Najmanje je 17 osoba poginulo uutortak u napadu filipinske policije na zatvor visoke sigurnosti nadkojim su kontrolu preuzeli pobunjenici povezani s al Qaedom.
MANILA, 15. ožujka 2005. (Hina/AFP) - Najmanje je 17 osoba poginulo u utortak u napadu filipinske policije na zatvor visoke sigurnosti nad kojim su kontrolu preuzeli pobunjenici povezani s al Qaedom.

Ministar unutarnjih poslova Angelo Reyes je izjavio da su u napadu ubijena i četvorica vođa skupine Abu Sayyaf, među kojima dvojica koji su u ponedjeljak bez uspjeha pokušali bijeg iz zatvora u kojem je pet osoba poginulo.

Zatvorenici su pristali na predaju nakon neuspjelog bijega u ponedjeljak, ali je dogovor otpao kad su najprije zatražili hranu. U zatvoru je bilo 425 zatvorenika među kojima 129 članova skupine Abu Sayyaf

Reyes je kazao da su ubijeni vođe Abu Sayyafa Galib Andang ili Zapovjednik Robot, Alhamser Limbong ili zapovjednik Kosovo te Nadjmi Sabdulla ili zapovjednik Global.

Prema njegovim riječima, u napadu je ubijen i Hazdi Daie, glasnogovornik zatvorenika.

Filipinska predsjednica Gloria Arroyo pozdravila je snage reda i njihov uspjeh u operaciji izrazivši žaljenje zbog žrtava za koje je rekla da su bile neizbježne nakon neuspjeha pregovora.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙