FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

RS: Krenula uhićenja nakon zatvorske pobune

BANJA LUKA, 4. ožujka 2005. (Hina) - Banjalučka policija uhapsila je učetvrtak, na temelju naloga Okružnog tužiteljstva, vozača uKazaneno-popravnom zavodu Banja Luka zbog utemeljene sumnje da jeuzimao novac od zatvorenika i njihovih obitelji, službeno je u petakpotvrđeno u Centru javne sigurnosti (CJS) Banja Luka, u kojem supokrenute istrage nakon zatvorske pobune i optužbi zatvorenika opodmićivanju i nasilju u zatvoru.
BANJA LUKA, 4. ožujka 2005. (Hina) - Banjalučka policija uhapsila je u četvrtak, na temelju naloga Okružnog tužiteljstva, vozača u Kazaneno-popravnom zavodu Banja Luka zbog utemeljene sumnje da je uzimao novac od zatvorenika i njihovih obitelji, službeno je u petak potvrđeno u Centru javne sigurnosti (CJS) Banja Luka, u kojem su pokrenute istrage nakon zatvorske pobune i optužbi zatvorenika o podmićivanju i nasilju u zatvoru.

Miljeviću je, po nalogu suca za prethodni postupak, određen jednomjesečni pritvor.

Okružno tužiteljstvo tereti Miljevića da je tijekom prošle godine od osuđenika i njihovih obitelji zahtijevao i uzimao određene svote novca dajući lažna obećanja kako će zatvorenicima "srediti" povoljniji položaj u zatvoru, smanjenje kazne i "povlašteno" liječenje u bolnici.

Više od 100 osuđenika zaposjelo je u ponedjeljak dva kata KPZ Banja Luka zahtijevajući pokretanje istrage o reketiranju, uzimanju mita i zlostavljanju zatvorenika, za što su izravno optužili direktora Zatvora, dva načelnika i dva vozača.

Nakon obećanja da će Ministarstvo pravde RS i Okružno tužilaštvo istražiti navode osuđenika, pobuna je mirno okončana u utorak uvečer.

Do jučer je, kako se doznaje, u Okružnom tužiteljstvu preslušan veći broj osuđenika, među kojima su i oni koje je, navodno, "reketirala" zatvorska Uprava.

U istragu se uključio i ured Ombudsmana Bosne i Hercegovine Vitomira Popovića, zadatak kojeg je utvrditi da li su u KPZ kršena temeljna ljudska prava povodom tvrdnji osuđenika da ih čuvari svakodnevno zlostavljaju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙