FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Barghuti prijeti nastavkom pobune na Zapadnoj obali

JERUZALEM, 16. veljače 2005. (Hina/Reuters) - Palestinski čelnik MarwanBarghuti, koji se nalazi u izraelskom zatvoru, rekao je u intervjuuobjavljenom u srijedu da će se palestinska pobuna na Zapadnoj obalinastaviti unatoč obećanju palestinskog predsjednika Mahmuda Abasa daće prekinuti nasilje.
JERUZALEM, 16. veljače 2005. (Hina/Reuters) - Palestinski čelnik Marwan Barghuti, koji se nalazi u izraelskom zatvoru, rekao je u intervjuu objavljenom u srijedu da će se palestinska pobuna na Zapadnoj obali nastaviti unatoč obećanju palestinskog predsjednika Mahmuda Abasa da će prekinuti nasilje.

Barghuti, koji služi petogodišnju kaznu zatvora zbog organiziranja terorističkih napada, optužio je također Izrael da potkopava Abasa, ustvrdivši da "ovim tempom" on na vlasti neće ostati dulje od šest mjeseci.

U intervjuu za izraelski dnevnik Maariv, Barghuti je ocijenio da će izraelsko povlačenje iz pojasa Gaze "proći mirno". "Postoji konsenzus da neće biti ispaljen niti jedan metak", rekao je.

Upitan je li palestinska pobuna, započeta 2000., sada napokon gotova, Barghuti je odgovorio: "Pobuna će se nastaviti na Zapadnoj obali, koju Izrael i dalje drži". "Kraj pobune doći će kada dođe kraj okupaciji. Sve je krhko, sve se može raspasti u bilo kojem trenutku", rekao je.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙