FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Manila: islamistički zatvorenici ubili trojicu čuvara

MANILA, 14. ožujka 2005. (Hina/Reuters) - Islamistički radikalizatvoreni u policijskom kampu u Manili u ponedjeljak su oteli oružjeod svojih čuvara te njih trojicu ubili, izvijestila je tamošnjapolicija.
MANILA, 14. ožujka 2005. (Hina/Reuters) - Islamistički radikali zatvoreni u policijskom kampu u Manili u ponedjeljak su oteli oružje od svojih čuvara te njih trojicu ubili, izvijestila je tamošnja policija.

U pobuni, koja još uvijek traje, poginuo je i jedan zatvorenik, a ranjeno je još nekoliko čuvara, izjavio je novinarima načelnik policije u Manili Avalino Razon.

Zatvorenici su za vrijeme serviranja doručka 'okupirali' drugi od ukupno četiri kata policijske zgrade nakon čega ih je opkolila policija i specijalci.

Policijski helikopteri kruže iznad kampa, a zgradu su okružila oklopljena policijska vozila.

"Vjerujemo da (pobunjeni zatvorenici) pripadaju Abu Sayyafu", rekao je Razon, misleći na islamističku militantnu skupinu koja je povezana s mrežom Al Qaide.

Militanti su telefonom kontaktirali lokalnu radio postaju i zahtijevali razgovor s muslimanskim kongresmenom te Robinom Padillom, lokalnom filmskom zvijezdom popularnom među Muslimanima jer se preobratio na Islam.

Policijski nadzornik Jun Cruz ranije je novinarima izjavio da je u pobunu uključeno deset zatvorenika te da još uvijek kao taoce drže nekoliko čuvara.

Stanovnici Filipina većinom su Rimokatolici, dok Muslimani čine manjinu. Većina Muslimana živi na jugu zemlje, gdje se nekoliko islamističkih skupina već nekoliko desetljeća bori za neovisnost.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙