FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Završen seminar NATO-a u Dubrovniku

DUBROVNIK, 14. ožujka 2005. (Hina) - Trodnevni međunarodni seminar natemu "U susret euroatlantskim integracijama, napredak i izazovi ujugoistočnoj Europi", kojeg su u Dubrovniku organizirali Parlamentarnaskupština NATO-a i Hrvatski sabor, završio je u ponedjeljak navečer sradom.
DUBROVNIK, 14. ožujka 2005. (Hina) - Trodnevni međunarodni seminar na temu "U susret euroatlantskim integracijama, napredak i izazovi u jugoistočnoj Europi", kojeg su u Dubrovniku organizirali Parlamentarna skupština NATO-a i Hrvatski sabor, završio je u ponedjeljak navečer s radom.

Na skupu se, među ostalim, raspravljalo o proširenju NATO-a i Jadranskoj povelji, vojnim odnosima između NATO-a i jugoistočne Europe, te reformi sustava obrane u jugoistočnoj Europi.

"U približavanju Sjevernoatlantskom savezu Hrvatska je ostvarila veliki napredak u procesu prilagođavanja standardima NATO-a, na političkom, ekonomskom, zakonodavnom, obrambenom i sigurnosnom području", istaknuto je među ostalim u raspravi.

Voditelj hrvatskoga izaslanstva u Parlamentarnoj skupštini NATO-a Krešimir Ćosić kazao je kako je Hrvatska lider suradnje u okviru Jadranske povelje, u kojoj su uz Hrvatsku kandidati za pristupanje NATO-u Albanija i Makedonija, te kako se pozivnica za ulzak u NATO očekuje tijekom iduće godine.

U radu tog skupa sudjelovalo je 150 predstavnika NATO-a, političkih i stručnih predstavnika zemalja jugoistočne Europe, a svoja izlaganja su imali i ministri u hrvatskoj Vladi, obrane Berislav Rončević, pravosuđa Vesna Škare Ožbolt, vanjskih poslova Kolinda Grabar-Kitarović, te potpredsjednik Hrvatskog sabora Luka Bebić.

Svi oni su istaknuli kako je Hrvatska na ovom području primjer provođenja ubrzanih reformi na putu euroatlantskim integracijama, što može biti i poticaj susjednim zemljama da i one ubrzaju svoje reforme i pojačaju regionalnu suradnju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙