FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Varaždin: održana radionica NATO-a o izazovima obrambene diplomacije

VARAŽDIN, 11. ožujka 2005. (Hina) - Znanstveno-istraživačka radionicaNATO-a pod nazivom "Izazovi obrambene diplomacije: od jugoistočneEurope do Mediterana" održana je u petak u Varaždinu u organizacijibritanskog Defence Academy-a, Atlantskog vijeća Hrvatska iMinistarstva obrane.
VARAŽDIN, 11. ožujka 2005. (Hina) - Znanstveno-istraživačka radionica NATO-a pod nazivom "Izazovi obrambene diplomacije: od jugoistočne Europe do Mediterana" održana je u petak u Varaždinu u organizaciji britanskog Defence Academy-a, Atlantskog vijeća Hrvatska i Ministarstva obrane.

Radionica je organizirana u cilju istraživanja utjecaja aktivnosti obrambene diplomacije (međunarodne vojne suradnje) na promjene u obrambenim politikama država srednje i jugoistočne Europe.

Drugi cilj radionice je utvrđivanje kako stečena iskustva primijeniti na nove inicijative NATO-a, posebno u suradnji sa zemljama Mediteranskog dijaloga kao programa NATO-a pokrenutog 1994. godine. Poseban naglasak stavljen je na istraživanje mogućih sličnosti i odnosa između modela suradnje NATO-a s državama u okviru Mediteranskog dijaloga s ciljem proširivanja suradnje na druga područja koja bi mogla pridonijeti unapređenju odnosa i međusobnog razumijevanja među sudionicima u srednjeročnom i kratkoročnom razdoblju.

Među sudionicima radionice bilo je 50-ak znanstvenika i stručnjaka s područja obrambene politike iz Velike Britanije, Hrvatske, iz redova profesionalnog osoblja NATO-a kao i iz susjednih država srednje i jugoistočne Europe, te većeg broja zemalja koje sudjeluju u okviru Mediteranskog dijaloga (Jordan, Egipat, Izrael, Alžir).

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙