FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sljedećeg vikenda u Dubrovniku 59. seminar Rose-Roth

ZAGREB, 8. ožujka 2005. (Hina) - Proširenje NATO-a, uloga EU-a iHaškoga suda za bivšu Jugoslaviju na jugoistoku Europe te uloga medijai civilnoga društva u regiji bit će glavne teme trodnevnoga seminaraRose-Roth što se od 12. do 14. ožujka održava u Dubrovniku, najavio jeu utorak u Zagrebu predsjednik hrvatskoga izaslanstva u Parlamentarnojskupštini NATO-a Krešimir Ćosić.
ZAGREB, 8. ožujka 2005. (Hina) - Proširenje NATO-a, uloga EU-a i Haškoga suda za bivšu Jugoslaviju na jugoistoku Europe te uloga medija i civilnoga društva u regiji bit će glavne teme trodnevnoga seminara Rose-Roth što se od 12. do 14. ožujka održava u Dubrovniku, najavio je u utorak u Zagrebu predsjednik hrvatskoga izaslanstva u Parlamentarnoj skupštini NATO-a Krešimir Ćosić.

Prema Ćosićevim riječima, na dubrovačkom, inače 59. seminaru Rose-Roth, sudjelovat će gotovo 150 sudionika.

Program Rose-Roth usmjeren je prema jačanju suradnje parlamenata zemalja srednje i istočne Europe, a pokrenuli su ga 1990. tadašnji predsjednik Parlamentarne skupštine NATO-a američki kongresnik Charlie Rose i senator Bill Roth.

Predviđeno je da u sklopu programa u subotu hrvatski ministar obrane Berislav Rončević govori o proširenju NATO-a i Jadranskoj povelji.

U nedjelju će ministrica vanjskih poslova i europskih integracija Kolinda Grabar Kitarović govoriti o ulozi Europske unije na jugoistoku Europe, a ministrica pravosuđa Vesna Škare Ožbolt o ulozi UN-ova međunarodnoga suda za ratne zločine u bivšoj Jugoslaviji.

O napretku i izazovima pred Srbijom i Crnom Gorom u ponedjeljak će govoriti pomoćnik srbijanskog predsjednika Jovan Ratković.

Na kraju seminara u ponedjeljak popodne sudionici će u sklopu razgovora o budućnosti jugoistočne Europe raspravljati o ulozi medija i civilnoga društva.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙