FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kitarović: Hrvatska želi dobiti pozivnicu za NATO

ZAGREB, 9. ožujka 2005. (Hina) - Hrvatska nastoji ispuniti sve uvjeteda dobije pozivnicu za članstvo u NATO-u, kako bi se taj proces štoprije priveo kraju, rekla je u utorak u Zagrebu ministrica vanjskihposlova i europskih integracija Kolinda Grabar-Kitarović i izrazilamišljenje da ima temelja za takva očekivanja.
ZAGREB, 9. ožujka 2005. (Hina) - Hrvatska nastoji ispuniti sve uvjete da dobije pozivnicu za članstvo u NATO-u, kako bi se taj proces što prije priveo kraju, rekla je u utorak u Zagrebu ministrica vanjskih poslova i europskih integracija Kolinda Grabar-Kitarović i izrazila mišljenje da ima temelja za takva očekivanja.

"Razgovarali smo o nizu pitanja o ispunjavanju gospodarskih, pravnih, obrambenih i sigurnosnih reforma (...) radi što bržega uključivanja Hrvatske u NATO", rekla je Grabar Kitarović nakon sastanka sa stručnim timom NATO-a.

"Naša je ambicija da dobijemo pozivnicu za pregovore o članstvu u Savezu, a vjerujem da za to imamo i čvrsto uporište", rekla je ministrica.

Hrvatska je znatno napredovala na putu prema članstvu u NATO-u, a još treba puno toga ostvariti, rekao je Guenther Altenburg, pomoćnik glavnog tajnika NATO-a za politička pitanja i sigurnosnu politiku koji je u sklopu stručnoga tima NATO-a došao u redoviti godišnji posjet Hrvatskoj, od 7. do 9. ožujka.

"Hrvatska je daleko dogurala, prije četiri godine bili smo u intenzivnim razgovorima, a sada je Hrvatska kandidat".

Prema Altenburgovim riječima, treba još raditi na reformi oružanih snaga, te ostvariti punu suradnju s ICTY-jem i reformu pravosuđa.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙