FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Predsjednik Mesić primio Guenthera Altenburga

ZAGREB, 9. ožujka 2005. (Hina) - Predsjednik Republike Hrvatske StipeMesić primio je pomoćnika glavnog tajnika NATO-a za političke poslovei sigurnost Guenthera Altenburga, priopćeno je iz Ureda predsjednika.
ZAGREB, 9. ožujka 2005. (Hina) - Predsjednik Republike Hrvatske Stipe Mesić primio je pomoćnika glavnog tajnika NATO-a za političke poslove i sigurnost Guenthera Altenburga, priopćeno je iz Ureda predsjednika.

Predsjednik Mesić ponovio je kako su dva glavna strateška cilja RH ulazak u EU i NATO, naglasivši kako se za njihovo ostvarenje poduzimaju napori na mnogim područjima, ističe se u priopćenju. U pripremama za članstvo u NATO-u, kroz reforme u Oružanim snagama RH, postignuti su značajni rezultati, pri čemu je predsjednik Mesić posebno istaknuo smanjenje broja pripadnika i restrukturiranje Oružanih snaga RH, te angažiranje u mirovnim operacijama pod okriljem UN-a i NATO-a.

Altenburg je istaknuo kako je Hrvatska tek prije pet godina otvorila dijalog s NATO-om, a danas se već nalazi u statusu ozbiljnoga kandidata za ulazak u članstvo, što je veliki napredak u kratkom vremenu. Pozdravio je sve napore koje je Republika Hrvatska učinila i čini na ispunjavanju uvjeta za članstvo u EU i NATO-u.

Altenburg je, dodaje se u priopćenju, istaknuo kako reforme u obrambenom području nisu bile lake ni za jednu europsku državu, te kako je u tom procesu jedno od najvažnijih pitanja financiranje obrambenih potreba, odnosno opremanje oružanih snaga onim sredstvima koja neće predstavljati opterećenje nacionalnim vojnim proračunima. "U nabavci opreme potrebne su stručne komparativne analize i u tom pogledu računajte na suradnju i pomoć NATO-ovih stručnjaka", istaknuo je Altenburg.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙