FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

NATO-ovo izaslanstvo u Križevcima radi prenamjene vojarne

KRIŽEVCI, 8. ožujka 2005. (Hina) - NATO-ova Stručna skupina danas jeposjetila Križevce i s gradskim čelnicima razgovarala o prenamjeni tamošnje vojarne.
KRIŽEVCI, 8. ožujka 2005. (Hina) - NATO-ova Stručna skupina danas je posjetila Križevce i s gradskim čelnicima razgovarala o prenamjeni tamošnje vojarne.

U sklopu prilagodbe hrvatskih Oružanih snaga standardima NATO-a jedno je od važnih pitanja prenamjena bivših vojnih objekata u civilne radi čega u službenom posjetu Hrvatskoj boravi NATO-ovo izaslanstvo u kojem su predstavnici ministarstava obrane i središta za prenamjenu vojnih objekata iz Francuske, Nizozemske, Njemačke, Velike Britanije, SAD-a i Švedske.

Oni su danas posjetili Križevce zajedno s predstavnicima Ministarstva vanjskih poslova, MORH-a i Glavnog stožera HV-a.

Križevački gradonačelnik Branko Hrga izvijestio je NATO-ovu Stručnu skupinu o predloženu programu prenamjene bivše križevačke vojarne za potrebe školstva, kulture, poduzetništva i gospodarstva, sa zapošljavanjem razvojačenih osoba.

Taj se program može provesti u razdoblju od tri do osam mjeseci nakon preuzimanja bivše vojarne, o čemu pak odlučuje Vladino Povjerenstvo za gospodarenje državnom imovinom. Najavljeno je da će to biti provedeno u sljedećih šest mjeseci.

Iako NATO nema novca za slične namjene, predsjednica Stručne skupine Frederique Jacquemin iz Francuske najavila je mogućnost da se za to preko glavnog tajnika NATO-a zainteresiraju financijske ustanove u Europskoj uniji.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙