FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Saudijska Arabija traži od OPEC-a da poveća proizvodnju

RIJAD, 14. ožujka 2005. (Hina/AFP) - Saudijski ministar za naftu Alial-Naimi izjavio je u ponedjeljak da će OPEC na ovotjednom sastanku uiranskom Isfahanu nastojati povećati plafon proizvodnje za 500 tisućabarela dnevno, najavivši istodobno da će sama Saudijska Arabijapovećati proizvodnju u drugoj polovini godine.
RIJAD, 14. ožujka 2005. (Hina/AFP) - Saudijski ministar za naftu Ali al-Naimi izjavio je u ponedjeljak da će OPEC na ovotjednom sastanku u iranskom Isfahanu nastojati povećati plafon proizvodnje za 500 tisuća barela dnevno, najavivši istodobno da će sama Saudijska Arabija povećati proizvodnju u drugoj polovini godine.

"Prognozira se porast potražnje u svijetu pri kraju godine, što zahtijeva povećanje proizvodnje", prenosi službena agencija SPA njegove riječi. "Zato će Saudijska Arabija ove godine povećati proizvodnju u odnosu na sadašnju razinu", najavio je Naimi.

Rijad vjeruje "da postoji potreba za povećanjem OPEC-ova proizvodnog plafona (od 27 milijuna barela dnevno) za pola milijuna barela na predstojećem sastanku" u iranskom gradu Isfahanu, naglasio je saudijski ministar za naftu.

Naimi nije naveo koliko će sama Saudijska Arabija povećati proizvodnju ali je napomenuo da "ima na raspolaganju proizvodni kapacitet od 11 milijuna barela dnevno, koji će biti stalno na raspolaganju za pokrivanje potreba tržišta".

Saudijska Arabija "nadzirat će tržište nafte kako bi utvrdila je li potrebno pojačati opskrbu", dodao je Naimi.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙