FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Natječaj za opremanje knjižara

ZAGREB, 14. ožujka 2005. (Hina) - Organizacija za unaprjeđenjehrvatskog tržišta knjiga Bibliofilija raspisala je natječaj zaopremanje knjižara računalima i softwareom kako bi ubrzala razvojknjižara i knjižarske mreže u Hrvatskoj.
ZAGREB, 14. ožujka 2005. (Hina) - Organizacija za unaprjeđenje hrvatskog tržišta knjiga Bibliofilija raspisala je natječaj za opremanje knjižara računalima i softwareom kako bi ubrzala razvoj knjižara i knjižarske mreže u Hrvatskoj.

Natječaj za opremanje knjižara računalima i knjižarskim računalnim programom otvoren je do 1. travnja. Po riječima koordinatorice Bibliofilije Mihaele Jović, svrha je natječaja u današnjem vremenu krize nakladništva i knjižarstva pomoći razvoju knjižara ulaganjem u opremu kako bi im se olakšao rad, uštedjelo vrijeme i novac te omogućilo povezivanje i uklapanje u distribucijsku mrežu.

Osuvremenjenje i uvođenje računala jedna je od mogućnosti jačanja knjižara, tvrde u Bibliofiliji, organizaciji putem koje nizozemsko Ministarstvo vanjskih poslova i nekoliko stranih zaklada (Institut otvoreno društvo u Hrvatskoj, zaklade Next page i Fund for Central and East European Book Projects) ulažu u oporavak hrvatskoga knjižnog tržišta. Preko Bibliofilije nude pomoć od 450.000 kuna za opremanje knjižara.

Računala i software bit će predani knjižarama zajedno s uslugom ugradnje i izobrazbe o načinu rada.

Natjecati se mogu sve pravne osobe registrirane za objavljivanje knjižarske djelatnosti, a na natječaj se može prijaviti samo jedna knjižara. Bude li odziv velik, prednost imaju knjižare izvan Zagreba i na periferiji Zagreba. Knjižara koja se prijavljuje mora u ponudi navesti naslove barem 20 hrvatskih nakladnika. Pod istim uvjetima mogu se prijaviti i novootvorene knjižare, no njihov će razvoj biti posebno nadziran, a oprema će biti nabavljena u razdoblju do šest mjeseci ako knjižara surađuje s 20 hrvatskih nakladnika, kaže koordinatorica.

Obavijesti o natječaju zainteresirani mogu naći na e-mailu www. bibliofilija.org.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙