FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Rijeka: Odobreno 57 zajmova iz programa "Poduzetnik 2"

RIJEKA,23. veljače 2005.(Hina) - U sklopu kreditnog programa"Poduzetnik 2", koji provodi riječka gradska uprava, dosad je odobrenoukupno 57 zajmova, vrijednih ukupno 29,8 milijuna kuna, istaknuto jena današnjoj sjednici gradskog Poglavarstva.
RIJEKA,23. veljače 2005.(Hina) - U sklopu kreditnog programa "Poduzetnik 2", koji provodi riječka gradska uprava, dosad je odobreno ukupno 57 zajmova, vrijednih ukupno 29,8 milijuna kuna, istaknuto je na današnjoj sjednici gradskog Poglavarstva.

Ukupan kreditni fond koji je gradska uprava osigurala u suradnji s poslovnim bankama iznosi 60 milijuna kuna, što znači da je iskorištena tek polovica osiguranih sredstava. Program "Poduzetnik 2" u Rijeci se provodi od početka 2003., a ostvaruje se uz potporu resornog ministarstva.

Najmanji odobreni iznos zajma je 49.870 kuna, a najveći 3 milijuna kuna.

Tri korisnika zajmom su isplatili ostatke dugovanja prijašnjih, nepovoljnijih zajmova. Žene poduzetnice korisnice su 21 zajma, a 7 je poduzetnika početnika.

U gradskoj upravi smatraju da riječki poduzetnici nisu dovoljno upoznati s mogućnostima korištenja kredita iz programa "Poduzetnik 2". Drže da je kreditiranje putem tog programa potrebno nastaviti, ali da u suradnji s Ministarstvom gospodarstva, rada i poduzetništva treba ili uvesti novu, povoljniju kreditnu liniju ili postojeću poboljšati.

Programom "Poduzetnik 2" omogućeno je kreditiranje izgradnje, ili kupnje poslovnih objekata, adaptacija, opremanje ili nabavka vozila te refinanciranje postojećih zajmova. Kamatna stopa je promjenjiva, 7 posto, a gradska uprava subvencionira jedan ili dva postotna kamatna boda, ovisno o broju zaposlenih radnika, novim programima i nositeljima posla (žene, početnici).

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙