FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Rijeka: u travnju dvije obrtničke sajamske priredbe

RIJEKA, 17. veljače 2005. (Hina) - Obrtnička komora Primorsko-goranskežupanije ove godine organizira dvije sajamske priredbe - 4. Sajamobrtnika proizvođača opreme za ugostiteljstvo i hotelijerstvo HOT2005. od 6. do 10. travnja u Dvorani mladosti na Trsatu, te 2. Izložbuproizvođača suvenira Kvarner expo od 23. do 26. travnja u opatijskomhotelu Kvarner.
RIJEKA, 17. veljače 2005. (Hina) - Obrtnička komora Primorsko-goranske županije ove godine organizira dvije sajamske priredbe - 4. Sajam obrtnika proizvođača opreme za ugostiteljstvo i hotelijerstvo HOT 2005. od 6. do 10. travnja u Dvorani mladosti na Trsatu, te 2. Izložbu proizvođača suvenira Kvarner expo od 23. do 26. travnja u opatijskom hotelu Kvarner.

Obrtnički sajam i izložba najavljeni su danas na konferenciji za novinare u županijskoj Obrtničkoj komori.

Na sajmu HOT 2005. očekuje se oko 150 obrtnika, udruženja obrtnika i područnih obrtničkih komora iz 13 županija. Izlagači će ponuditi proizvode za izgradnju, opremanje i rad hotela, restorana i privatnih turističkih domaćinstava.

Na stručnim skupovima u sklopu sajma razmatrat će se aktualne teme u obrtništvu, a autorima najoriginalnijih obrtničkih proizvoda bit će dodijeljena priznanja.

Na izložbi proizvođača suvenira sudjelovat će oko 150 izlagača iz 14 obrtničkih komora. Tema ovogodišnje izložbe su umjetnički ručni radovi.

Poticanjem stvaranja autohtonih suvenira organizatori izložbe žele potaknuti očuvanje i razvoj tradicionalnih starih zanata, umjetničkih obrta, dizajna, izrade suvenira od prirodnih materijala te proizvodnju maslina, ljekovitog bilja i meda. Jedan od ciljeva razvoja tradicionalnih zanata i originalnih suvenira je i smanjenje uvoza suvenira iz dalekih zemalja koji se nerijetko prodaju u domaćim turističkim mjestima.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙