FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Splitski SDP, HSS i HNS potpisali predizborni sporazum

SPLIT, 4. ožujka 2005. (Hina) - Predsjednici splitskih ogranaka SDP-a,HSS-a i HNS-a Marin Jurjević, Željko Sikirica i Joško Dvornik danas susvečano potpisali prvi predizborni sporazum o zajedničkom izlasku nasljedeće izbore za grad Split, najavivši da će takav sporazum bitipotpisan i na županijskoj razini.
SPLIT, 4. ožujka 2005. (Hina) - Predsjednici splitskih ogranaka SDP-a, HSS-a i HNS-a Marin Jurjević, Željko Sikirica i Joško Dvornik danas su svečano potpisali prvi predizborni sporazum o zajedničkom izlasku na sljedeće izbore za grad Split, najavivši da će takav sporazum biti potpisan i na županijskoj razini.

Predsjednik splitskog SDP-a Marin Jurjević kazao je da je to sporazum pobjedničke koalicije, koja će ponovno osvojiti vlast u Hrvatskoj, istaknuvši da je svima žao što ni ove godine neće biti izravnih izbora.

"Što je još gore, Vlada predlaže izmjenu izbornog zakona po kojemu jedan čovjek može biti nositelj svih lista u Hrvatskoj. To traži predsjednik HDZ-a Ivo Sanader, koji nema povjerenja u svoje kadrove, pa će sam nositi sve liste. Mi nećemo imati lažne kandidate", kazao je Jurjević.

Čelnici splitskih stranaka istaknuli su kako očekuju da će im se pridružiti i dosadašnji kaolicijski partner Hvatska stranka umirovljenika, a spremni su za razgovore i s drugim strankama.

Za sada se jedino zna da će nositelj liste biti iz SDP-a, a o imenima je, kako su rekli, još prerano govoriti, jer će se liste zaključivati u zadnji trenutak, prije predaje izbornom povjerenstvu. Sada su u tijeku unutarstranački izbori nakon kojih će biti poznati kandidati.

Kazali su također da su stranke već izradile nacrt programa za Split, detalji kojeg će se znati za desetak dana.

Predsjednik splitskog HNS-a Joško Dvornik kazao je kako se izrađuje razvojni plan grada za sljedećih deset godina, s projektima koje treba dovršiti za mandata.

Predsjednik splitskoga HSS-a i dogradonačelnik Željko Sikirica rekao je da je njegova stranka pripremila projekte od posebnoga interesa za grad.

"Budući da smo pripremili prostorni plan, stvorena je osnovica za izradbu projekata gradnje turističkih kapaciteta, razvoja Splita kao kongresnoga središta i uređenja sajamskoga prostora. Zauzimat ćemo se za komunalno opremanje grada, ponajprije gradnju garažno-poslovnih prostora", kazao je Sikirica.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙