FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zagreb: počeo pilot projekt besplatnog prijevoza djece invalida

ZAGREB, 4. ožujka 2005. (Hina) - Zagrebački Gradski ured za zdravstvo,rad i socijalnu politiku i ZET počeli su provedbu pilot projektaprijevoza djece s invaliditetom od njihovih domova do vrtića iosnovnih škola i natrag, u koji je trenutno uključeno 22 djece.
ZAGREB, 4. ožujka 2005. (Hina) - Zagrebački Gradski ured za zdravstvo, rad i socijalnu politiku i ZET počeli su provedbu pilot projekta prijevoza djece s invaliditetom od njihovih domova do vrtića i osnovnih škola i natrag, u koji je trenutno uključeno 22 djece.

Pilot projekt pokrenut je radi poboljšanja kvalitete života osoba s invaliditetom u Zagrebu, a Gradski ured za zdravstvo očekuje da će prijevoz koristiti do 50 djece koja su uključena u redovni sustav odgoja i obrazovanja, rečeno je na današnjem predstavljanju projekta.

Prijevoz je za djecu besplatan, a sve troškove snosi Grad Zagreb.

Prijevoz je organiziran radnim danom, a postupno je započeo 14. veljače prijevozom djece u Osnovnu školu Horvati i dječji vrtić Ozana, da bi od ovoga tjedna bila uključena djeca iz Dječjeg vrtića Potočnica i Vladimir Nazor, te iz Osnovne škole Kralj Tomislav.

Za prijevoz se koristi pet specijaliziranih kombi vozila, za čiju je kupnju i opremanje Grad utrošio 1,5 milijun kuna.

Vozila su opremljena automatskom rampama za kolica i posebnim sjedalima za djecu s posebnim potrebama. Svako vozilo može prihvatiti šestero djece na sjedalima i jedno u kolicima.

ZET je za potrebe specijaliziranog prijevoza djece zaposlio 10 vozača, a radi pomoći i pratnje uključeni su i ročnici HV-a.

Ako se pilot projekt pokaže uspješnim, Poglavarstvo će nabaviti dodatni broj vozila te uključiti u njega veći broj djece.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙