FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

K. Grabar Kitarović: reforme namijenjene građanima

DUBROVNIK, 13. ožujka 2005. (Hina) - Ministrica vanjskih poslovaKolinda Grabar Kitarović rekla je danas kako euroatlantski procesipribližavanja služe Hrvatskoj u prvome redu kao vremenski okvir zaprovedbu reformi ponajprije namijenjenih građanima, a ne Europskojuniji.
DUBROVNIK, 13. ožujka 2005. (Hina) - Ministrica vanjskih poslova Kolinda Grabar Kitarović rekla je danas kako euroatlantski procesi približavanja služe Hrvatskoj u prvome redu kao vremenski okvir za provedbu reformi ponajprije namijenjenih građanima, a ne Europskoj uniji.

"Bitno je da proces euroatlantskih integracija ima individualni pristup jer se tako stvara pozitivno natjecanje među državama", istaknula je Kolinda Grabar Kitarović na međunarodnom seminaru "U susret euroatlantskim integracijama: napredak i izazovi u jugoistočnoj Europi" koji se drugi dan održava u Dubrovniku u organizaciji Parlamentarne skupštine NATO-a i u suradnji s Hrvatskim saborom.

Dodala je da hrvatska Vlada u vezi sa 17. ožujkom nije ni skeptična ni optimistična, nego odlučna.

Ministrica pravosuđa Vesna Škare Ožbolt rekla je da je 90-ih godina Hrvatska morala gledati neodlučnost međunarodne zajednice, a sada, kad je reformama uspjela nadoknaditi izgubljeno vrijeme i ispunila kriterije za početak pregovora, ponovno ju se stavlja na čekanje. "U posljednjih godinu dana suradnja s Haagom je potpuna", istaknula je, dodajući da bi odgoda početka pregovora ojačala protueuropske opcije u Hrvatskoj.

Inače, glavne teme na današnjem skupu bile su Jugoistočna Europa - uloga Europske unije, o čemu je govorila ministrica Grabar Kitarović, te Jugoistočna Europa - uloga Međunarodnoga kaznenog suda za područje bivše Jugoslavije, o čemu je izlagala ministrica Škare Ožbolt.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙