FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

EU mijenja stav prema Iranu u pogledu obogaćivanja urana

BEČ, 12. ožujka 2005. (Hina/AFP) - Europska unija više ne inzistira natome da Iran odustane od postupka obogaćivanja urana, a pregovoridviju strana odvijat će se tako da Teheran bude u mogućnosti ponuditidrukčija jamstva da se iranski nuklearni program razvija u isključivomiroljubive svrhe, izjavio je u subotu iranski pregovarač.
BEČ, 12. ožujka 2005. (Hina/AFP) - Europska unija više ne inzistira na tome da Iran odustane od postupka obogaćivanja urana, a pregovori dviju strana odvijat će se tako da Teheran bude u mogućnosti ponuditi drukčija jamstva da se iranski nuklearni program razvija u isključivo miroljubive svrhe, izjavio je u subotu iranski pregovarač.

"Posve je jasno da, što se Europljana tiče, odustajanje ili prekid postupka obogaćivanja urana nije više na pregovaračkom stolu", kazao je u Beču Cyrus Nasseri koji je u Ženevi predvodio iransko izaslanstvo na sastanku s europskim pregovaračima.

Intenzivni i diskretni pregovori između europskih i iranskih stručnjaka o iranskom nuklearnom programu okončani su u petak u Švicarskoj nakon četverodnevnih rasprava.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙