FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Odgođeni nuklearni pregovori Irana i EU-a

TEHERAN, 10. ožujka 2005. (Hina/dpa) - Zaključna runda pregovora izmeđuTeherana i EU-a o iranskom nuklearnom programu odgođena je, izjavio jeu četvrtak glavni iranski pregovarač Hasan Rohani.
TEHERAN, 10. ožujka 2005. (Hina/dpa) - Zaključna runda pregovora između Teherana i EU-a o iranskom nuklearnom programu odgođena je, izjavio je u četvrtak glavni iranski pregovarač Hasan Rohani.

Prema njegovim riječima, pregovori koji su bili zakazani za sljedeći tjedan odgođeni su za 23. ožujka zbog nesuglasica dviju strana.

"Europa i SAD vrše pritisak koji je iranskom izaslanstvu neprihvatljiv, i to je glavni razlog odgode pregovora", kazao je Rohani, ne ulazeći u detalje.

Iako nije isključio nadu u diplomatsko rješenje problema, istaknuo je da će posljednja runda pregovora biti iznimno važna jer će jasno pokazati da li će Iran nastaviti pregovore ili će pribjeći drugim načinima.

Iran je pristao na zamrzavanje programa obogaćivanja urana do ožujka ili lipnja ove godine, no EU traži obustavu svih nuklearnih aktivnosti dok se ne uvjeri u miroljubivu prirodu iranskih nuklearnih projekata. Ukoliko pregovori sredinom ožujka propadnu, Teheran bi mogao ponovo pokrenuti program obogaćivanja urana.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙