FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Nastavak pregovora Iran-EU ovisi o sastanku u Parizu

TEHERAN, 11. ožujka 2005. (Hina/DPA) - Nastavak razgovora između Iranai Europske unije o iranskom nuklearnom programu ovise o sastanku kojiće se održati 23. ožujka u Parizu, javila je u petak studentskanovinska agencija ISNA prenoseći izjavu iranskog pregovarača.
TEHERAN, 11. ožujka 2005. (Hina/DPA) - Nastavak razgovora između Irana i Europske unije o iranskom nuklearnom programu ovise o sastanku koji će se održati 23. ožujka u Parizu, javila je u petak studentska novinska agencija ISNA prenoseći izjavu iranskog pregovarača.

"Pariški sastanak bit će vrlo važan za nas jer ćemo nakon njega odlučiti hoćemo li nastaviti pregovore", rekao je pregovarač Hassan Rohani. Ako ne bude napretka preći ćemo na druge opcije, dodao je.

On je upozorio da Iran više neće dopuštati da mu EU troši vrijeme i zadire u njegovu nacionalnu volju da nastavi s nuklearnom tehnologijom u mirne svrhe.

Premda Iran želi riješiti to pitanje sa Zapadom bez izazivanja vojnog sukoba, neće popustiti zahtjevima Washingtona i EU-a da odustane od dijela svog nuklearnog programa kao što je obogaćivanje urana, ponovio je Rohani.

"Ja ne predviđam da će se voditi rat ako Iran nastavi s obogaćivanjem urana, ali ako pokušamo riješiti taj problem ne diplomatski suočit ćemo se s poteškoćama", rekao je Rohani.

"Veći dio našeg naroda želi zadržati nuklearnu tehnologiju i postići rješenje kroz pregovore", istaknuo je.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙