FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Na Danima gastronomije i turizma 429 izlagača iz 27 zemalja

ZAGREB, 10. ožujka 2005. (Hina) - U okviru sajamske priredbe "Danigastronomije i turizma" na Zagrebačkom velesajmu od 16. do 20. ožujkaodržat će se pet međunarodnih specijaliziranih sajmova, koji ćeokupiti 429 izlagača iz 27 zemalja, najavljeno je na današnjojkonferenciji za novinare Zagrebačkog velesajma.
ZAGREB, 10. ožujka 2005. (Hina) - U okviru sajamske priredbe "Dani gastronomije i turizma" na Zagrebačkom velesajmu od 16. do 20. ožujka održat će se pet međunarodnih specijaliziranih sajmova, koji će okupiti 429 izlagača iz 27 zemalja, najavljeno je na današnjoj konferenciji za novinare Zagrebačkog velesajma.

"Dani gastronomije i turizma" obuhvaćaju 1. međunarodni sajam gastronomije, hotelsko-ugostiteljske opreme i cateringa - Gastroteh, 11. međunarodni sajam vina i opreme Vinovitu, 17. međunarodni sajam turizma - Turizam, 10. međunarodni sajam hortikulture - Vrt i dom, te 2. međunarodni sajam lova i ribolova - Loring.

Dosadašnji program sajamske priredbe Gastronomije ove je godine proširen i izložbenim programom opreme za hotele i ugostiteljstvo pod novim nazivom Gastroteh.

Svi ti sajmovi, rečeno je, u sebi sjedinjuju ono po čemu se Hrvatska prepoznaje u svijetu, a to je zdrava hrana i piće, vrhunska vina i turizam, a mjesto su susreta vodećih proizvođača vina, hrane, turističkih organizacija, ljubitelja hortikulture, te lova i ribolova.

Pomoćnik ministra poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva Robert Laginja kazao je da su ovi sajmovi značajni za to ministarstvo, posebice u dijelu koji se tiče poljoprivrede. Istaknuo je da je ove godine naglasak na lovnoj privredi u koju će pokušati sve više uključiti i turističke zajednice.

Uz izložbeni dio, sajmove prati i bogati prateći i stručni program, pa će se tako, između ostaloga, održati okrugli stol pod nazivom "Lov i mediji", stručni skup o Zakonu o lovstvu, te savjetovanje uz Dan voćara o pripremama, odabiru i potporama razvojnim programima u voćarstvu do ulaska u EU.

U sklopu Vinovite bit će održano tradicionalno ocjenjivanje vina za koju je ove godine prijavljeno 228 uzoraka vina iz devet zemalja.

Također će bit održana i međunarodna izložba pasa CACIB na kojoj će biti predstavljeno 2.060 pasa 150 pasmina.

(Hina) xnz yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙